Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigel Farage pleacă în SUA: 'Voi participa la învestitura lui Donald Trump'

Fostul lider al formaţiunii eurofobe britanice UKIP, Nigel Farage, principalul promotor al Brexitului şi un susţinător al lui Donald Trump, a anunţat că va asista la ceremonia de învestitură a preşedintelui ales al SUA, ce va avea loc la 20 ianuarie la Washington, transmite Reuters, conform agerpres.

Citeşte şi: Patru americani de culoare, ARESTAŢI după ce s-au filmat MALTRATÂND un adolescent alb / VIDEO

Întrebat joi de Sky News dacă va asista la ceremonia de învestitură a lui Trump, Farage a răspuns: 'Cu siguranţă (voi merge), aştept cu nerăbdare'.

Farage a precizat că va participa la eveniment în calitate de invitat al guvernatorului statului Mississippi, Phil Bryant. 'Guvernatorul de Mississippi m-a invitat şi voi fi acolo pentru câteva zile, va fi un mare eveniment, unul istoric. În America au avut o revoluţie politică şi ea s-a încheiat; problema în Marea Britanie este că revoluţia noastră nu s-a încheiat, pentru că aceiaşi oameni sunt încă la putere', a declarat fostul lider al UKIP.

Farage, unul din liderii campaniei pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a luat cuvântul la unul din mitingurile de campanie ale lui Trump, în Mississippi, şi a fost primul politician britanic care s-a întâlnit cu acesta după victoria magnatului în alegerile prezidenţiale din noiembrie, văzând în ea o 'reală oportunitate' de îmbunătăţire a relaţiilor comerciale între Marea Britanie şi SUA.

De altfel, după scrutin, Donald Trump a sugerat numirea lui Farage în postul de ambasador al Marii Britanii la Washington, susţinând, într-o postare pe Twitter că acesta 'ar face o treabă grozavă'.

Citeşte şi: Ankara DECAPITEAZĂ trustul din care face parte Kanal D. Alţi doi directori au fost arestaţi

'Îi cunosc pe câţiva din echipa lui Trump de ceva ani şi sunt într-o poziţie bună să ajut cu sprijinul preşedintelui ales', a răspuns Farage, într-un articol pe site-ul conservator Breitbart, apropiat lui Donald Trump.

Guvernul condus de Theresa May a replicat însă că postul 'nu este liber' şi că Marea Britanie are 'deja un excelent ambasador în Statele Unite'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.