Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niger: regimul militar aflat la putere anunță cine va stabili durata tranziţiei

Agerpres
niger

Regimul militar aflat la putere în Niger a reamintit luni seară că durata tranziţiei va fi stabilită doar de un "forum naţional incluziv", la câteva ore după un anunţ făcut de Algeria indicând că autorităţile de la Niamey au dat undă verde unei oferte de mediere, notează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, Nigerul recunoaşte că "a exprimat disponibilitatea autorităţilor nigeriene de a examina oferta de mediere a Algeriei", dar a reamintit că "durata tranziţiei" va fi stabilită de concluziile unui "forum naţional incluziv".

Luni după-amiază, Ministerul algerian de Externe a indicat că a primit din partea juntei militare de la Niamey "o acceptare a medierii algeriene vizând promovarea unei soluţii politice la criza din Niger".

Dacă Algeria nu a menţionat o durată a tranziţiei în comunicatul de luni, ea a propus la sfârşitul lui august o perioadă de şase luni.

Preşedintele algerian, Abdelmadjid Tebboune, l-a însărcinat pe şeful diplomaţiei, Ahmed Attaf, "să meargă la Niamey cât mai curând posibil pentru a începe discuţiile (...) cu toate părţile interesate", potrivit Algerului.

Pe 19 august, noul om forte al Nigerului, generalul Abdourahamane Tiani, a indicat că doreşte o tranziţie de maximum trei ani. Iar sâmbătă seara, într-un interviu la televiziunea naţională, el a afirmat că regimul "nu are dreptul să stea cinci ani la putere".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.