Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Niger: Trei soldaţi ucişi într-un atac comis de Boko Haram în sud-estul ţării (armata)

nigeria boko haram

În total, trei soldaţi au fost ucişi şi alţi şapte răniţi în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în cursul unui atac asupra unor poziţii deţinute de armata Nigerului lansat de gruparea jihadistă Boko Haram în sud-estul ţării, la o săptămână după ce aproape 30 de combatanţi islamişti s-au predat autorităţilor, a anunţat luni armata într-un comunicat, potrivit AFP. 

"Bilanţul provizoriu a fost stabilit după cum urmează: în rândul Forţelor de apărare şi securitate, deplângem trei morţi şi şapte răniţi. De partea inamicului, 15 morţi", a precizat într-un comunicat citit la postul naţional de televiziune purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Niamey, colonelul Moustapha Ledru. 

De asemenea, armata Nigerului a "capturat" un luptător al Boko Haram. 

"Pentru a-i neutraliza pe teroriştii puşi pe fugă, au fost întreprinse operaţiuni de căutare", a dat asigurări colonelul. 

Mai devreme, o sursă din rândul forţelor de securitate informase că "doi soldaţi şi-au pierdut viaţa" şi mai mulţi au fost răniţi în urma acestui atac prin surprindere comis de insurgenţi. 

Potrivit colonelului Moustapha Ledru, atacul întreprins de Boko Haram sâmbătă seară a vizat "o poziţie deţinută de armată la Baroua", o localitate din regiunea Diffa, în vecinătatea Lacului Ciad, o zonă mlăştinoasă împărţită între Niger, Ciad şi Nigeria. 

Atacul a avut loc după ce vreo 30 de luptători din rândul grupării islamiste au depus armele marţea trecută. 

Ministrul de interne al Nigerului, Bazoum Mohamed, care s-a deplasat săptămâna trecută la Diffa, a afrimat că gestul combatanţilor se explică prin noul "raport de forţe" apărut din iulie între Boko Haram, în "totală pierdere", şi armata guvernamentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.