Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nikolaj Znaider îl înlocuieşte pe Joshua Bell în concertul de marţi de la Festivalul Internaţional George Enescu

enescu

Violonistul Joshua Bell a fost forţat, din motive medicale, să-şi anuleze participarea la concertul din cadrul Festivalului Internaţional "George Enescu" programat marţi, pe care urma să îl susţină împreună cu Academy of St Martin in the Fields, anunţă organizatorii într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit acestora, concertul Academy of St Martin in the Fields va avea loc în continuare, iar dirijor şi solist va fi marele violonist Nikolaj Znaider, care revine la Festivalul "Enescu" pentru a treia oară. Programul serii va păstra două din cele trei lucrări prevăzute iniţial - Mendelssohn, Uvertura "Visul unei nopţi de vară" şi Bizet, "Simfonia în do major".

Singura schimbare va fi "Concertul nr. 1 în sol minor op. 26" de Bruch, la care Znaider va fi solistul, în locul "Concertului în la minor pentru vioară şi Orchestră" de Dvorak, informează Agerpres.

Nicolaj Znaider este unul dintre cei mai buni violonişti ai momentului. Acesta se remarcă atât ca solist, cât şi ca dirijor şi instrumentist de muzică de cameră. În septembrie începe mandatul său de director muzical al Orchestrei Naţionale din Lyon. Este un dirijor invitat frecvent de către cele mai mai importante orchestre din lume, precum Orchestra Simfonică din Chicago, Orchestra din Cleveland, Orchestra Simfonică din Montreal sau Orchestra Filarmonică Regală din Stockholm.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.