Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NIMENI nu se aștepta! Afacerea al cărei profit BUBUIE mulțumită coronavirusului

Fondatorii nu se așteptau. În timp ce OMS a declarat pandemie de coronavirus, afacerilor unor companii prosperă. Companii precum Microsoft, Google, Zoom sau Slack încearcă să țină pasul cu cererea foarte mare pentru aplicațiile lor care permit lucrul de la distanță, transmite publicația Vox, conform Mediafax.

Citește și:  Continuă NEBUNIA: microbuze PLINE cu români din Italia și Germania, așteptate să ajungă în București

Tot mai multe companii și-au trimis angajații să lucreze de acasă, în contextul pandemiei COVID-19, iar cererea pentru unelte care permit acest lucru a crescut foarte mult. Dezvoltatorii de astfel de soluții, precum Microsoft, Google sau Zoom, fac față cu greu cererii.

Microsoft Teams a înregistrat o creștere de 500% a utilizării în China de la sfârșitul lunii ianuarie, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Productiv, o firmă care le permite companiilor să vadă cum folosesc angajații software-ul lor, a consemnat o creștere cu 30% de la începutul lunii februarie.

Multe companii oferă acum gratuit funcții care înainte erau oferite contracost. De exemplu, Zoom a ridicat limita de minute pentru apelurile video în China - dar și pentru școlile din Japonia, Italia sau SUA - în cazul aplicației gratuite.

Microsoft oferă oricui aplicația Teams Premium gratuit în următoarele șase luni. Compania a ridicat restricțiile și pentru cei care au deja varianta gratuită.

Google a anunțat, de asemenea, că va oferi gratuit unelte pentru teleconferințe, utilizatorilor serviciilor G Suite și G Suite for Education, până la 1 iulie 2020.

Creșterea masivă înregistrată de aceste aplicații se observă și în magazinele virtuale. Zoom a devenit cea mai populară aplicație de business, în varianta americană a Apple App Store. Microsoft Teams a ajuns pe locul patru în același magazin virtual.

Peste 126.000 de persoane au fost infectate cu virusul 2019-nCoV. Dintre acestea, peste 4.600 au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.