Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ninsorile de la Beijing au pus capăt unei perioade de secetă de 145 de zile

www.antena3.ro
zăpadă, ninsoare

O ninsoare la Beijing, surprinzătoare pentru această perioadă a anului, a pus capăt unui interval de cinci luni (145 de zile) fără precipitaţii în capitala Chinei, reprezentând cea mai mare perioadă de secetă în 47 de ani în această metropolă, relatează sâmbătă EFE, potrivit agerpres.ro

Precipitaţiile, deosebit de abundente la mijlocul zilei de sâmbătă, au înregistrat 0,3 milimetri în capitală, deşi în zonele din afara oraşului, precum în districtul Yanqing, au ajuns să măsoare 2,8 milimetri. 

Până acum, cea mai mare perioadă fără precipitaţii în capitala chineză era de 114 zile, înregistrată între octombrie 1970 şi februarie 1971. 

Ninsorile au coincis cu o zi importantă din punct de vedere politic, marcată sâmbătă de realegerea Adunării Naţionale Populare a lui Xi Jinping ca preşedinte al Chinei, pentru al doilea mandat de cinci ani. 

În mod tradiţional, autorităţile dispun închiderea căldurii în centralele din zonele rezidenţiale la 15 martie, însă anul acesta s-a decis prelungirea furnizării agentului termic cu încă cinci zile, până la 20 martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.