Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ninsorile, ploile şi inundaţiile au făcut cel puţin 132 de morţi în Pakistan şi Afganistan

inundatii

Ninsorile, ploile şi inundaţiile au făcut cel puţin 132 de morţi în Pakistan şi Afganistan în ultimele două săptămâni, au declarat marţi oficiali din cele două ţări, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cel puţin 93 de persoane au murit şi alte 76 au fost rănite în Pakistan, unde au fost de asemenea semnalate persoane dispărute, în timp ce în Afganistan peste 39 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 60 au fost rănite, potrivit surselor citate. 

Condiţiile meteorologice vor continua să se menţină nefavorabile zilele următoare. 

Kashmirul pakistanez a fost cea mai afectată regiune, cu 62 de morţi şi 53 de răniţi în ultimele zile, potrivit Autorităţii locale de gestionare a catastrofelor. 

Bilanţul a fost confirmat de Mathar Riaz Rana, responsabilul administrativ al Kashmirului pakistanez. 

'Avem dificultăţi în operaţiunile de salvare din cauza drumurilor blocate. Echipele noastre de salvare încă încearcă să ajungă în zone izolate', a mai spus el. 

Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa şi zece au fost date dispărute în Valea Neelum, unde s-a produs o avalanşă din cauza ninsorilor abundente, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Gestionarea Catastrofelor (NDMA). 

'Ninsorile abundente şi alunecările de teren au provocat dezastru şi moarte', a scris pe Twitter premierul Imran Khan, adăugând că a cerut intervenţia armatei pakistaneze.

Citește și: Florin Cîțu se laudă cu performanțele guvernului din care face parte: 'Investitori din toată lumea sunt interesaţi de România'

În Valea Neelum, avalanşele au distrus sau afectat peste 150 de case şi magazine, potrivit unui responsabil local. 

Zăpada şi ploaia au provocat de asemenea moartea a 31 de persoane şi rănirea altor 23 în sud-vestul Balochistan, a declarat Agenţia de gestionare a catastrofelor din această provincie. 

'Majoritatea victimelor au fost femei şi copii', a declarat Mohammad Younus, un oficial al agenţiei. 

Forţe paramilitare au fost mobilizate pentru a salva sute de turişti blocaţi în districtul Kan Mehtarzai, a declarat Imran Zarkon, şeful acestei autorităţi provinciale. 

În Afganistan, 'majoritatea pagubelor şi cele mai multe dintre victime provin din prăbuşirea unor acoperişuri din cauza ninsorilor şi ploilor abundente' din sudul şi vestul ţării, a declarat Ahmad Tamim Azimi, un purtător de cuvânt al Autorităţii naţionale afgane pentru gestionarea catastrofelor (ANDMA). 

În provincia Herat, şapte membri ai aceleiaşi familii au murit după ce acoperişului casei lor s-a prăbuşit, a adăugat oficialul afgan. 

'Peste 300 de case au fost complet distruse sau parţial avariate în provinciile din vest şi din est', a mai spus el. 

Mai multe drumuri principale au fost închise în provinciile din centrul şi nordul ţării din cauza căderilor de zăpadă. 

Operaţiunile de salvare şi trimiterea de ajutoare după producerea unor catastrofe naturale sunt adeseori afectate de lipsa de echipamente în Afganistan. Starea mediocră a infrastructurilor îngreunează, de asemenea, accesul echipelor de salvare în zonele izolate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.