Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nivelul de grăsime corporală creşte riscul apariţiei cancerului mamar

www.ghiduldesanatate.ro
lupta impotriva cancerului la san

Femeile vârstnice cu grăsime corporală în exces, deşi au un indice de masă normal, ar putea avea un risc mai crescut de dezvoltare a cancerului mamar, conform unui studiu.

„Am descoperit că grăsimea corporală, în exces, în cazul femeilor aflate la postmenopauză, este asociată cu un risc dublu de dezvoltare a cancerului mamar”, a declarat dr. Andrew Dannenberg, unul dintre autorii studiului, din cadrul Centrului pentru Cancer Edward Meyer din SUA.

Tipurile de cancer dependente de estrogen, precum cel mamar din cadrul studiului, apare atunci când receptorul proteinelor din celulele noastre atacă hormonul estrogen şi se bazează pe el pentru a se dezvolta, scrie CNN.

În cadrul cercetării au fost studiate 3.400 de femei din SUA cu vârste cuprinse între 50-79 de ani, ce au trecut de menopauză. Dintre femei, 146 au dezvoltat cancer mamar, iar cercetătorii au încercat să descopere o legătură între grăsimea corporală excesivă şi dezvoltarea cancerului.

Ei au descoperit că 5 kilograme în plus asociate întregii mase corporale cresc cu 35% riscul apariţiei acestui tip de cancer mamar. O creştere cu 5 kilograme a masei corporale de la nivelul trunchiului a fost asociată cu un risc cu 56% mai crescut de dezvoltare a bolii.

Rezultatele arată că o cantitate mare de grăsime corporală, deşi indicele de masă este normal, este asociată cu un risc crescut de dezvoltare a cancerului mamar.

Indicele de masă al unei persoane se calculează în funcţie de înălţimea şi greutatea persoanei. Specialiştii au mai luat în considerare şi rezultatele probelor de sânge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.