Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nivelul radiaţiilor la Cernavodă

cernavoda centrala
 Evacuările gazoase şi lichide de radioactivitate au fost sub 1% din limitele aprobate de către autorităţi, informează ziarul Cuget Liber.
Radioactivitatea evacuată în mediu de la CNE Cernavodă, pentru data de 8 aprilie 2014, a fost de 0,019 microSv, urmare a emisiilor în aer, şi 4,57E - 05 microSv, urmare a emisiilor radioactive în apă. Nu au fost emisii de gaze nobile la niciuna dintre unităţi.
Nivelurile de radioactivitate ale mediului se încadrează în valorile fondului natural, fără să se producă modificări ale acestuia. Pentru probele de apă freatică analizele prin spectrometrie gamma nu au detectat prezenţa radioactivităţii artificiale, iar concentraţia de tritiu a fost sub limita de detecţie de 2,5 Bq/l. În probele de apă din forajele de control de pe platforma DICA, precum şi în cele de pe platforma depozitului intermediar DIDR, nu a fost detectată radioactivitate gamma artificială peste limitele de detecţie. Apa potabilă nu conţine radioactivitate artificială (tritiu sau radionuclizi gamma emiţători) peste limita de detecţie.
Debitul de doză gamma măsurat în Cernavodă, în data de 6 aprilie 2014, a fost de 0,0996 microSV/h, valoare care se încadrează în valorile fondului natural din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.