Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noapte albă pentru soldații ruși: Atacuri feroce la benzinării, o uzină, instalații electrice și case private

nbcnews.com
bombardament-ucraina

Armata rusă şi-a continuat atacurile în noaptea de miercuri spre joi asupra infrastructurii-cheie în diferite zone din Ucraina, inclusiv în regiunea Dnipropetrovsk, unde bombardamentele au distrus o benzinărie, o uzină şi alte instalaţii, relatează EFE. "Forţele ruse au atacat regiunea Dnipropetrovsk în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, lovind infrastructura de alimentare cu apă şi energie electrică în oraşul Krivoi Rog (Kryvyi Rih), o benzinărie din Nikopol şi o uzină în Pavlohrad', a declarat joi Valentin Reznicenko, şeful administraţiei militare regionale, pe Telegram, scrie Agerpres.

Informaţia a fost confirmată pe contul său de Telegram şi de Mikola Lukaşuk, şeful Consiliului din această regiune din sudul Ucrainei, care se află în apropierea liniilor de luptă între trupele ruse şi forţele ucrainene.

Potrivit lui Reznicenko, "mai multe atacuri de amploare au avut loc noaptea trecută...Ruşii au atacat instalaţii ale infrastructurii de alimentare cu apă şi energie din Krivoi Rog, provocând pagube considerabile. Serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului".

Centrala electrică din Krivoi Rog a fost lovită de o dronă "kamikaze" rusă, în timp ce reţeaua de alimentare cu apă a fost distrusă de o rachetă, a precizat Lukaşuk.

În această ofensivă, forţele ruse au utilizat sisteme de rachete cu lansare multiplă Grad şi artilerie grea, potrivit unor surse citate de agenţii ucrainene de presă. Ruşii au mai avariat un bloc de apartamente, două case particulare, o universitate, un atelier de reparaţii auto, o fabrică de mobilă, o uzină şi mai multe linii electrice în Nikopol, în aceeaşi regiune în care se află Dnipro, al patrulea cel mai populat oraş din ţară. Peste 1.000 de locuinţe din zonă au rămas fără electricitate în urma atacurilor ruseşti. Ingineri electricieni au fost trimişi să repare avariile şi să restabilească alimentarea cu energie electrică, au adăugat oficiali militari.

Nu există deocamdată informaţii despre potenţiale victime în urma acestor atacuri.

Primarul ucrainean din Melitopol, Ivan Fedorov, a raportat explozii la primele ore ale dimineţii în acest oraş ocupat de ruşi în apropiere de Zaporojie, relateaza Kyiv Independent.

Potrivit lui Fedorov, o parte din incinta unei fabrici de compresoare pentru aparate de aer condiţionat industrial, unde o vreme au staţionat trupe ruse, a fost distrusă în atac.

În acelaşi timp, unităţi ale Comandamentului aerian ucrainean Skhid (est) au doborât patru drone "kamikaze" Shahed-136 deasupra districtului Nikopol, potrivit Kievului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.