Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzații la adresa lui Victor Ponta

ponta

Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA, iar azi s-a ales cu noi acuzații! Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a susţinut miercuri că premierul Victor Ponta este cel care l-ar fi dat jos de la conducerea LPF cu ajutorul preşedinţilor de cluburi, iar miza ar fi fost vânzarea fără licitaţie a drepturilor de televizare.

Citește și: Digi24 a dat afară o prezentatoare: L-a întrebat pe Marian Munteanu dacă a fost la Mineriadă/VIDEO

Dumitru Dragomir s-a prezentat miercuri la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru şantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

În timpul audierii, Dumitru Dragomir a menţionat numele lui Victor Ponta printre cei care l-ar fi dat jos de la şefia LPF.

Citește și: Un jurnalist, director de ziar, arestat pentru 30 de zile

La ieşirea din sala de judecată, Dumitru Dragomir a fost întrebat de ce a menţionat numele lui Victor Ponta în sala de judecată.

"Păi ce, nu m-a dat el afară? El şi cu încă unul, să nu-i mai dau numele că este la putere tare de tot acum, i-au convins pe preşedinţi să mă cureţe şi m-au curăţat. Interesul era comisionul de la Liga Profesionistă de Fotbal. După cum ştiţi, drepturile de televiziune de la LPF s-au vândut fără licitaţie acum. O să vedeţi că nu o lasă procuratura nici pe asta aşa de izbelişte", a declarat Dumitru Dragomir.

Citește și: Nea Mitică de la Ligă a dat declarații în dosarul „Scandalul de la Antene”: Mi-au cerut șpagă

În faţa judecătorilor, Dumitru Dragomir a povestit că i-a cunoscut pe Ioan Bendei şi pe Sorin Alexandrescu în perioada când era preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, însă nu era în relaţii de prietenie cu aceştia.

De asemenea, el a relatat un episod din anul 2013, când inspectori de la Garda Financiară i-au cerut mită, însă el a refuzat.

Citește și: Sorin Oprescu e terminat: Anunțul făcut în urmă cu puțin timp

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, şi Dan Voiculescu au fost trimişi în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzaţi în legătură cu folosirea instituţiilor media (televiziuni, publicaţii online şi scrise) pentru şantaj cu scopul obţinerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Şerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat şi administrator al societăţilor Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Production, care este şi singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum şi firmele Antena TV Group, Antena 3 şi Intact Publishing.

Citește și: Sorin Oprescu e terminat: Anunțul făcut în urmă cu puțin timp

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie - 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat şi gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, scrie agerpres.ro

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de ameninţare cu publicarea, prin intermediul entităţilor media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupţie săvârşită de partea vătămată, în situaţia în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparţinând Antena TV Group la un preţ dorit de inculpat. Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva societăţii pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea acelei societăţi", susţin procurorii.

Citește și: Cât de penibil?! Andreea Paul Vass a recunoscut că a mințit și că nu a născut sâmbăta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.