Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzaţii grave la adresa comuniştilor din Coreea de Nord: Marea Britanie se alătură SUA în cazul atacului cibernetic mondial 'WannaCry'

wikipedia
Coreea de Nord

Marea Britanie a declarat marţi că Phenianul se află în spatele atacului cibernetic 'WannaCry' care a afectat circa 300.000 de calculatoare din 150 de ţări la începutul acestui an, alăturându-se Statelor Unite care au acuzat oficial luni Coreea de Nord pentru acest incident, relatează Reuters. Centrul Naţional de Securitate Cibernetică din Marea Britanie a afirmat că este foarte probabil ca grupul de hackeri nord-coreeni Lazarus să se afle în spatele unuia dintre cele mai mari atacuri cibernetice care a afectat Marea Britanie în ceea ce priveşte amploarea perturbărilor, a anunţat Ministerul de Externe britanic.

'Condamnăm aceste acţiuni şi ne angajăm să acţionăm împreună cu alte state pentru a combate utilizarea în scopuri distructive a spaţiului cibernetic', a declarat ministrul britanic delegat pentru securitate naţională şi combaterea terorismului, Tariq Ahmad.

'Utilizarea fără discernământ a (virusului informatic) WannaCry demonstrează că actori nord-coreeni se folosesc de programul lor cibernetic pentru a evita sancţiunile' internaţionale, a mai spus Ahmad.

În octombrie, guvernul britanic a acuzat Coreea de Nord că s-a aflat la originea acestui atac cibernetic, care a afectat puternic în special serviciul public de sănătate din Marea Britanie (NHS).

La 12 mai, un atac informatic lansat prin intermediul virusului supranumit 'Wannacry' a afectat sute de mii de calculatoare în întreaga lume, paralizând, printre altele, serviciile de sănătate britanice, uzine ale constructorului auto francez Renault, compania de telefonie spaniolă Telefonic, precum şi compania americană de curierat FedEx, conform Agerpres. Autorii atacului au cerut plata unei recompense pentru deblocarea calculatoarelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.