Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzații din partea Rusiei după atacul de la Kramatorsk: 'Ucraina a lovit centrul Donețkului cu o rachetă similară; 17 oameni au murit'

racheta Tochki-U

Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că armata rusă nu a lansat un atac cu rachete asupra gării din orașul ucrainean Kramatorsk.

"Forțele Armate Ruse nu au avut misiuni pe 8 aprilie în orașul Kramatorsk și nu au fost planificate", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat, relatează Interfax.

Ministerul rus al Apărării a declarat că afirmațiile autorităților ucrainene cu privire la presupusul atac cu rachete asupra gării Kramatorsk de către Rusia din 8 aprilie "sunt o provocare și absolut nu corespund realității". "Subliniem că rachetele tactice Tochka-U, a căror epavă a fost găsită în zona gării Kramatorsk și (n. r.: a căror imagini) au fost publicate de martori oculari, sunt folosite doar de forțele armate ucrainene", a declarat Ministerul rus al Apărării.

„Scopul atacului orchestrat de către regimul de la Kiev asupra Gării din Kramatorsk era să împiedice plecarea populaţiei din oraş, pentru a o putea folosi ca scut uman”, acuză Ministerul rus al Apărării.

În plus, susține Rusia, Ministerul Apărării de la Moscova a declarat că, pe 14 martie, o rachetă similară a complexului Tochka-U de către divizia celei de-a 19-a brigăzi separate de rachete a Forțelor Armate ale Ucrainei a lovit în centrul orașului Donețk. Apoi, potrivit armatei ruse, 17 persoane au fost ucise pe loc, iar alte 36 de civili au fost rănite.

Tochka este un sistem tactic sovietic de rachete. Sistemul modernizat de rachete Tochka-U este conceput pentru a învinge ținte importante în adâncimea tactică a formării trupelor inamice: active la sol, sisteme de recunoaștere, puncte de control, parcarea aeronavelor și elicopterelor. Au o razie de ardere de până la 120 km.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.