Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi ajutoare pentru școlile din Basarabia: 100 de microbuze din partea Guvernului de la București

romania moldova

O sută de microbuze pentru transportul elevilor din Republica Moldova vor fi livrate de România la începutul anului 2017, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Conform MDRAP, vicepremierul Vasile Dîncu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, l-a informat în acest sens pe omologul său moldovean, Vasile Bîtca, în timpul unei întrevederi bilaterale, care a avut loc joi la Chişinău. Întrevederea s-a desfăşurat în contextul vizitei oficiale la Chişinău a delegaţiei conduse de premierul Dacian Cioloş.

Dîncu şi Bîtca au discutat pe teme de actualitate privind relaţia dintre România şi Republica Moldova. "Cu privire la cele 100 de microbuze pentru transportul elevilor pe care România le va dona Republicii Moldova, viceprim-ministrul Vasile Dîncu a precizat că livrarea este estimată pentru începutul anului 2017. Dintre acestea, 95 de microbuze sunt de 16+1 locuri şi 5 sunt destinate transportului persoanelor cu mobilitate redusă", se spune în comunicat. Anunţul pentru achiziţia microbuzelor a fost publicat pe SEAP în 19 august, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 30 septembrie, când va avea loc şi deschiderea ofertelor primite. MDRAP va elabora un Memorandum pe această tematică, în vederea aprobării donaţiei de către Guvernul României, urmând a transmite în numele statului român o ofertă de donaţie, în baza solicitării Executivului de la Chişinău, se precizează în comunicat.

Cei doi miniştri au discutat şi despre stadiul derulării "Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova". În acest sens, pe 24 august, Guvernul a adoptat două memorandumuri care vizează un sprijin financiar în valoare totală de cinci milioane de euro, pe care România îl va acorda Republicii Moldova. Din această sumă, trei milioane sunt pentru finanţarea unor proiecte de investiţii în infrastructura preşcolară (peste 80 de grădiniţe) şi 2 pentru proiecte de dezvoltare locală identificate de partea moldoveană ca prioritare pentru comunităţile locale de aici.

O altă temă abordată de Dîncu şi Bîtca a fost posibilitatea de a amenda Acordul dintre cele două guverne, pentru a finanţa în cadrul acestuia şi Planuri de Urbanism General, se mai spune în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.