Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi ameninţări din partea Rusiei: Planul lui Vladimir Putin pentru contracararea forţei NATO

putin w

Rusia va lua măsurile necesare pentru a se apăra în cazul în care Alianţa Nord-Atlantică va desfăşura patru batalioane suplimentare în Polonia şi în ţările baltice, avertizează Kremlinul.

"Este normal ca Ministerul Apărării şi alte instituţii de profil să verifice modificarea localizării forţelor armate străine în apropierea frontierelor Rusiei", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de site-ul agenţiei Tass. "Sunt analizate toate mişcările de trupe şi toate modificările şi, în mod evident, vor fi luate toate măsurile necesare pentru protejarea intereselor şi securităţii Rusiei", a explicat Peskov. Alianţa Nord-Atlantică va trimite circa 4.000 de militari suplimentari în Polonia şi în ţările baltice, pentru descurajarea Rusiei, a anunţat secretarul general NATO, Jens Stoltenberg.

Citeşte şi: Imagini APOCALIPTICE în România: Grindina a făcut prăpăd / VIDEO

Estonia, Letonia, Lituania şi Polonia cer de mult timp consolidarea prezenţei militare NATO, pentru descurajarea Rusiei. "Alianţa Nord-Atlantică a luat măsuri solide pentru protejarea naţiunilor noastre şi pentru a contribui la stabilitatea regională. Dar provocările continuă. De aceea, trebuie să avem măsuri pe termen lung. Am stabilit avansarea prezenţei în partea de est a Alianţei. Acum discutăm dimensiunile, scopul şi componenţa forţei militare. La recomandările experţilor noştri, se va decide mobilizarea a patru batalioane în ţările baltice şi în Polonia. Această decizie va transmite un semnal clar: că Alianţa este pregătită să apere orice aliat", a declarat Jens Stoltenberg, conform mediafax.

Citeşte şi: Oamenii premierului sar la gâtul conducerii Ministerului de Interne

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.