Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Imagini APOCALIPTICE în România: Grindina a făcut prăpăd / VIDEO

grindina

Imagini apocaliptice în vestul ţării. Totul s-a întâmplat în această dimineaţă.

Ploile și grindina au provocat probleme în Petroșani, județul Hunedoara. Bucățile mari de gheață, cât mingile de ping-pong, au avariat mai multe mașini. Șeful ISU Petroșani, Adrian Avram, a declarat că grindina a provocat daune pe toată Valea Jiului. Nu numai mașinile au fost avariate ci și acoperișurile caselor. „În toată Valea Jiului, nu doar la Petroşani, grindina a provocat pagube atât la autoturismele parcate pe stradă, cât şi la acoperişuri. S-a spart ţigla, oamenilor le-a plouat în casă. Au fost două rafale. La 12.00 a început prima, a durat zece minute. După o jumătate de oră a revenit o rafală, cu o intensitate mult mai mare. Gheaţa a fost aproape cât ouăle de găină. A durat şi mai mult, cam 15-20 de minute şi a provocat pagube destul de mari localnicilor din zonă. De aşa amploare şi aşa mărime la grindină n-am mai văzut şi am o vechime în sistem”, a spus Adrian Avram.

Citeşte şi: Oamenii premierului sar la gâtul conducerii Ministerului de Interne

Șeful ISU a precizat că a fost nevoite să intervină pe două străzi din petroșani, unde opt gospodării au fost inundate. Nu au fost răniți, dar pagubele provocate sunt foare mari. „Am intervenit pe două străzi din Petroşani, unde opt gospodării au fost inundate. Apa n-a ajuns în case. Am reuşit să decolmatăm gurile de canal si cu o motopompă am reuşit să extragem apa de pe stradă şi din curţi. Atât am intervenit in Petroşani. Pagubele sunt foarte mari”, a subliniat Adrian Avram, conform Digi 24. Grindina și ploile au provocat daune în mai multe județe din țară. Douăzeci de judeţe din vestul, sud-vestul şi centrul ţării sunt până luni dimineaţă sub avertizare cod galben de ploi şi vijelii, iar în sudul ţării vor fi în continuare temperaturi caniculare şi disconfort termic.

Codul portocaliu de vreme rea a adus cu el furtuni violente cu tunete, fulgere si grindina. S-au rupt norii in mai toata tara si mai multe gospodarii au fost inundate iar recoltele distruse. Fulgerele au brazdat cerul sambata seara, in Bucuresti. O ploaie torentiala scurta a mai racorit atmosfera incinsa de vipia din timpul zilei. In alte zone insa grindina a facut prapad. In judetul Olt un localnic a gasit dupa ploaie, o bucata de gheata de dimensiuni socante. Vijelia a distrus recolte si in Moldova. In mai multe gospodarii din judetul Iasi a plouat si a cazut grindina. Dupa cateva minute de furtuna, peisajul era unul de iarna. In Radauti dar si in alte patru localitati din judetul Suceava, mai multe curti si locuinte au fost inundate. “A facut jale! Totu-i jale!" spune un localnic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.