Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi amenzi pentru gigantul american Google şi compania de mesagerie criptată Telegram în Rusia

Telegram
Telegram

Un tribunal din Moscova a condamnat luni gigantul american Google şi compania de mesagerie criptată Telegram, fondată de ruşi, la noi amenzi, acuzându-le că nu au şters conţinut considerat ilegal în Rusia, relatează France Presse.

Telegram a fost amendată cu patru milioane de ruble (49.440 de euro la cursul actual) şi Google cu două milioane de ruble, a anunţat serviciul de presă al tribunalului pe canalul său Telegram, fără a preciza natura exactă a infracţiunilor.

Amenzile împotriva giganţilor digitali se acumulează de luni de zile în Rusia. Autorităţile le acuză că nu şi-au moderat conţinutul în mod corespunzător şi pe unii că se amestecă în afacerile interne ale Rusiei, refuzând în special suprimarea publicaţiilor opoziţiei faţă de Kremlin.

Facebook, Twitter, Google şi alţi giganţi digitali străini au fost amendaţi astfel cu până la zeci de milioane de ruble.

Mesageria Telegram, fondată de fraţii ruşi Durov, este instalată în străinătate.

În timpul alegerilor legislative din septembrie, Apple şi Google au acceptat să scoată din magazinele lor online în Rusia aplicaţia echipei opozantului întemniţat Aleksei Navalnîi ce dădea instrucţiuni de vot menite să-i învingă pe candidaţii Kremlinului.

Google de asemenea a blocat două videoclipuri pe Youtube, pe care îl deţine, în care susţinătorii opozantului rus difuzau aceste instrucţiuni.

Navalnîi a acuzat atunci aceste grupuri că sunt "complici" ai Kremlinului, potrivit Agerpres.ro.

Mesageria Telegram, foarte populară în Rusia, a suprimat şi ea aceste instrucţiuni de vot la cererea serviciului federal rus de supervizare a comunicaţiilor.

În ultimii ani, laţul s-a strâns în jurul internetului rus, autorităţile înmulţind măsurile de blocare a accesului la anumite platforme şi conţinuturi, aminteşte AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.