Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi cazuri de zădărnicirea combaterii bolilor la Prahova - Persoane care nu au respectat autoizolarea cercetate în două dosare penale

Inquam Photos / Octav Ganea
dosare

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti informează, joi, că au fost înregistrate două cauze penale având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit Agerpres.

Una dintre cauzele penale vizează două persoane din Bărcăneşti care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Una dintre acestea a intrat în ţară pe 18 martie, fiind recent întoarsă din Regatul Unit al Marii Britanii - zonă galbenă în contextul răspândirii COVID-19.

Vezi si: Strigătul de revoltă al unui doctor din Cluj: Degeaba scoatem armata pe străzi dacă medicii sunt trimiși la luptă fără arme

Din verificările efectuate de organele de poliţie, s-a stabilit că la punctul de trecere a frontierei, persoana a declarat în fals că este transportator auto, pentru a nu se supune dispoziţiilor Ordonanţei militare nr. 1.

A doua cauză penală vizează două persoane care au fost depistate, joi, în trafic, la ora 2,00, deşi ar fi trebuit să fie în izolare la domiciliu. Cele două persoane se aflau în autoizolare începând din 18 martie, când s-au întors din Regatul Belgiei - zonă galbenă în contextul răspândirii coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.