Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi crime în Ucraina: Un soldat ucis şi trei răniţi

ucraina

Un soldat ucrainean a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi într-un atac cu tiruri de mortier în estul separatist al Ucrainei, a anunţat luni armata ucraineană, acesta fiind cel mai recent episod de violenţe înregistrat pe linia frontului, în pofida încheierii mai multor armistiţii, informează AFP. 'Un soldat ucrainean a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi în ultimele 24 de ore', a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor armate ucrainene, Andrei Lâsenko.

Potrivit lui Lâsenko, soldaţii au fost vizaţi de tiruri de mortier lângă Avdiivka, un oraş situat la circa 10 kilometri la nord de capitala separatistă Doneţk. 'Avdiivka rămâne unul dintre sectoarele cele mai tensionate din regiunea Doneţk', a adăugat Lâsenko, anunţă Agerpres.

 

În pofida încheierii mai multor armistiţii, confruntări sângeroase continuă să aibă loc cu regularitate pe linia frontului.

 

Sâmbătă, preşedintele ucrainean Petro Poroşenko, omologul său francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel au subliniat în timpul unei conversaţii telefonice că situaţia din estul Ucrainei rămâne 'complicată', potrivit biroului de presă al lui Poroşenko.

 

Ucraina este de doi ani de zile scena unui conflict între armată şi forţele separatiste proruse. Potrivit Kievului şi Occidentului, separatiştii sunt susţinuţi militar de Rusia, acuzaţie dezminţită de Moscova.

 

Din aprilie 2014 şi până în prezent, conflictul a făcut aproape 9.300 de morţi şi a obligat peste 1,5 milioane de oameni să ia calea exodului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.