Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi date în cazul masacrului din Christchurch - Atacatorul a fost audiat de poliție în 2017

Radio NZ
Christchurch politia noua zeelanda

Poliţia neozeelandeză l-a vizitat în 2017 pe australianul Brenton Tarrant, presupusul autor al masacrului de acum o săptămână de la două moschei, pentru evaluarea cererii sale de permis de armă, au informat vineri autorităţile, citate de EFE, potrivit Agerpres.

"Potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, echipele au urmat procedura corectă în cazul cererii pentru licenţă de arme", care a fost făcută în septembrie 2017, a arătat poliţia, într-un comunicat preluat de presa locală.

La o lună după depunerea cererii de permis, în octombrie, un agent a vizitat domiciliul lui Tarrant, din oraşul Dunedin, la circa 300 de km de Christchurch, localitatea unde s-a petrecut vinerea trecută atacul soldat cu 50 de morţi şi 48 de răniţi.

În cadrul vizitei, poliţistul l-a intervievat pe actualul suspect şi a inspectat proprietatea acestuia.

Presupusul atacator a adus, între documentele necesare, două recomandări, ambele de la cetăţeni rezidenţi în ţară, după ce anterior depusese una ce aparţinea unei rude şi care nu a fost declarată validă deoarece persoana nu trăia în Noua Zeelandă.

"Regulamentul (privind permisul de armă) stipulează că persoana care dă referinţa trebuie să locuiască în Noua Zeelandă (...) Solicitantul a furnizat apoi două recomandări care îndeplineau cerinţele şi ambele persoane au fost intervievate faţă în faţă de către un ofiţer", arată comunicatul.

Tarrant, care va compărea pe 5 aprilie în faţa instanţei supreme din Noua Zeelandă, pentru asasinat, avea cinci arme, două semiautomate aparent modificate, cu care în data de 15 martie a atacat moscheile Al Noor şi Linwood din Christchurch.

Joi, premierul neozeelandez, Jacinda Ardern, a anunţat interzicerea armelor militare semiautomate şi a puştilor de asalt, precum şi a încărcătoarelor de mare capacitate şi a altor piese ce pot transforma armele în puşti militare semiautomate, lege care ar putea fi aprobată la jumătatea lui aprilie.

În Noua Zeelandă, circa 250.000 de persoane deţin permise de armă standard, categoria A, care le permit persoanelor în vârstă de peste 16 ani să posede şi să folosească puşti şi arme de vânătoare, după îndeplinirea condiţiilor legale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.