Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii ale scandalului de peste Prut: Ilan Shor va fi audiat ca martor în dosarul Vlad Filat

vlad filat

Ședința de judecată pe cazul Vlad Filat programată pentru astăzi la Curtea de Apel a fost amânată pentru mâine, 19 octombrie, ora 14:00. Potrivit avocatului Igor Popa, motivul ar fi lipsa procurorului pe caz de la partea a doua a ședinței. Totodată, acesta susține că s-a cerut recuzarea procurorei Adriana Beților pe motiv că a încălcat prezumția de nevinovăție, însă cererea a fost respinsă de magistrați.

„Ședința a fost în două părți. Trebuia să continue, dar procurorii nu s-au prezentat. Noi am cerut recuzarea procurorului. Adriana Bețișor și-a permis de la primele apariții în presă, chiar în cadrul conferinței de la sediul CNA, să spună că Vlad Filat este vinovat de anumite infractiuni. A încălcat grav prezumția de nevinovăție”, a declarat avocatul. Acesta mai spune că a cerut amendarea Adrianei Bețișor pentru că a lipsit de la ședință. „Adri­ana Beți­șor tre­buie amen­dată pen­tru ast­fel de acțiuni. Nu poți lipsi de la o ședință fără a veni cu vreo expli­ca­ție”, menționează apărătorul.

Popa afirmă că partea apărării a cerut instanței să fie audiați ca martori Ilan Shor, Veaceslav Platon, Mihail Gofman și Oleg Reidman, însă doar Shor a fost acceptat pentru data de 25 octombrie. Potrivit avocatului, apărarea va insista ca ședințele de judecată să fie programate la distanță de câteva zile. „Judecătorii încearcă să folosească totul pentru a grăbi acest proces. În fiecare zi numesc proces de judecată. Ne vom opune și vom cere ca ele să fie la distanță de câteva zile, ca să avem parte de un proces echitabil”, conchide sursa, conform unimedia.info.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.