Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii despre ATENTATUL din SUA: Sunt cel puțin 8 morți, iar atacatorul, un nazist, a strigat 'toți evreii trebuie să moară'

Opt persoane au fost ucise şi altele rănite într-un atac armat la o sinagogă în Pittsburgh. Atacatorul a fost reţinut ulterior de poliţie, scrie KDKA.

Suspectul, un bărbat alb, s-ar fi predat autorităţilor, conform postului local KDKA Echipa SWAT a stat de vorbă cu suspectul, iar el s-a târât, fiind rănit. Nu este clar cât de grave sunt rănile sale.

Citește și: Mutare de ultimă oră a Elenei Udrea! S-ar putea întâmpla chiar astăzi

De asemenea, trei poliţişti au fost împuşcaţi, însă starea lor nu este cunoscută la acest moment. Conform informațiilor, atacatorul, Robert Bowers, este un individ care spune că îl urăște pe Donald Trump pentru că e controlat de evrei. El e prezentat ca fiind nazist.

Surse din poliţie au declarat că atacatorul a intrat în clădire şi a strigat: „Toţi evreii trebuie să moară”, scrie news.ro.

Citește și: Noi informații despre primarul anchetat de DIICOT. Ce a ieșit la iveală

Opt persoane au murit. Au fost împuşcate şi alte persoane, dar gravitatea rănilor lor nu este cunoscută.

Când au ajuns ofiţerii, atacatorul a tras în ei în repetate rânduri, forţând poliţiştii să îşi folosească maşinile ca scut.

Citește și: Ilie Năstase ar vrea să-i facă un cadou de mii de euro iubitei sale. Ce are în plan să-i dăruiască

Atacul a avut loc în timpul slujbei săptămânale de Sabat la sinagoga evreiască Tree of Life iar clădirea era plină. Poliţia a informat că a primit mai multe apeluri de la persoanele prinse înăuntru.

Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat pe Twitter că urmăreşte evenimentele din Pittsburgh, Pennsylvania, şi a făcut apel la oamenii din zonă „să rămână la adăpost”.

Citește și: Informații importante! Când ar putea fi adus Radu Mazăre în România

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a precizat pe Twitter că şi el urmăreşte situaţia. „Mă rog pentru cei decedaţi, răniţi, toate familiile afectate şi curajoasele echipaje de intervenţie. Dumnezeu să îi binecuvânteze”, a afirmat el.

Agenţi de la Biroul pentru Alcool, Tutun şi Arme de Foc se află, de asemenea, la faţa locului. Poliţia din New York a informat că trimite poliţişti pentru a asigura paza la mai multe sinagogi şi locaţii evreieşti din oraş.

Citește și: Informații importante! Când ar putea fi adus Radu Mazăre în România .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.