Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii despre începutul invaziei ruse pe frontul de sud: Forțele ucrainene erau copleșite de numărul militarilor ruși

Facebook
razboi-ucraina-soldati

La începutul invaziei la scară largă, Ucraina avea doar aproximativ 1.500 de soldați care apărau sudul împotriva a 20.000 de soldați ruși, a declarat generalul Andrii Sokolov, care comanda apărarea în acel sector la acea vreme, Ukrainska Pravda, pe 18 septembrie.

"Gruparea sudică de trupe a fost înființată pe bază de rotație. Adică unii oameni au ajuns să fie înlocuiți cu alți mai târziu", a spus fostul comandant adjunct al Comandamentului Operațional de Sud în interviu.

Și anume, Brigada 59 Motorizată a numărat doar 1.300 de militari, deoarece a fost retrasă din Zona de Operațiuni Antiteroriste în decembrie 2021 și își reface capacitățile de luptă, a explicat generalul.

„Procesul de recuperare nu fusese încă finalizat când au fost repartizați în grupul nostru... Personalul acestei brigăzi era de aproximativ 60%”.

Se pare că unitățile de artilerie și de sapători erau, de asemenea, incomplete, deoarece efectuau antrenament în alte regiuni. Generalul a spus că are sub comanda sa Batalionul 137 de Marină, care avea doar aproximativ 50% din personal cu 250 de soldați, dintre care unii erau recruți.

Potrivit lui Sokolov, planurile de apărare prevedeau cel puțin două brigăzi care să fie desfășurate în sud în cazul unei escalade, sau chiar patru, inclusiv două brigăzi ale Forțelor Teritoriale de Apărare.

Cu toate acestea, generalul a spus că, în realitate, a primit doar Brigada 110 Zaporizhzhia incompletă a Forțelor de Apărare Teritorială sub comanda sa la sfârșitul primei zile de invazie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.