Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii despre starea de sănătate a Papei Francisc. Suveranul Pontif a fost operat în urmă cu două zile

Hepta
papa francis

Starea generală a Papei Francisc se îmbunătățește progresiv, iar recuperarea sa post-chirurgicală este normală, permițându-i să se ridice din pat și să se ocupe din nou, vineri, de unele activități ale Bisericii din fotoliul din spital, a anunțat Vaticanul, citat de Reuters.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a suferit miercuri o operație de trei ore pentru a repara o hernie abdominală, despre care medicii au spus că a fost suficient de reușită pentru ca el să nu aibă limitări în ceea ce privește călătoriile și alte activități după ce se va recupera, scrie Mediafax.

„Papa Francisc s-a odihnit în timpul nopții. Echipa sa medicală spune că situația clinică se îmbunătățește progresiv, iar recuperarea postoperatorie este normală”, a declarat purtătorul de cuvânt Matteo Bruni.

„După ce a luat micul dejun, Sanctitatea Sa a început să se deplaseze, petrecând cea mai mare parte a dimineții într-un fotoliu. Acest lucru i-a permis să citească ziarele și să înceapă să își reia activitatea”, a precizat acesta.

Având în vedere că buletinele medicale de până acum sunt din ce în ce mai bune, acestea au sugerat că Papa va fi suficient de puternic pentru a apărea la balconul apartamentului său de la etajul 10 de la spitalul Gemelli din Roma pentru a recita tradiționala sa rugăciune de la prânz în această duminică.

El a făcut acest lucru în timpul șederii sale în același spital pentru o intervenție chirurgicală abdominală în 2021, în care i-a fost extirpată o parte din colon, într-o operație menită să rezolve o afecțiune intestinală dureroasă numită diverticulită.

Papa a declarat la începutul acestui an că afecțiunea a revenit și a fost una dintre cauzele creșterii sale în greutate.

Actuala internare în spital este a treia pentru Francisc de când cardinalii l-au ales pe argentinian în 2013 ca primul papă latino-american și este cea mai recentă dintr-o serie de probleme de sănătate pentru el. Papa a fost spitalizat pentru câteva zile în martie pentru tratarea unei bronșite.

Medicul Sergio Alfieri, chirurgul șef care l-a operat pe papă, a declarat miercuri că Francisc a reacționat bine la anestezia generală și că se așteaptă ca suveranul pontif să rămână în spital între cinci și șapte zile. Însă Alfieri a avertizat că, deși papa este puternic, este și în vârstă și a avut recent o bronșită, așa că „vom lua toate precauțiile necesare” în ceea ce privește durata spitalizării.

Papa Francisc are programate două călătorii pentru această vară, în Portugalia între 2 și 6 august pentru Ziua Mondială a Tineretului și pentru a vizita Sanctuarul de la Fatima, și în Mongolia între 31 august și 4 septembrie, unul dintre cele mai îndepărtate locuri pe care le va fi vizitat în călătoriile sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.