Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi dezvăluiri ale Antenei 3 în Dosarul Referendumului: Ce arată ”Erata CCR”

zegrean ccr

Lovitură de teatru în Dosarul Referendumului. Antena 3 a făcut noi dezvăluiri privind dosarul ''Erata CCR''. Cei de la Antena 3 au adresat mai multe întrebări oamenilor legii.

1. În ce stadiu se află acest dosar? S-a început urmărirea penală in personam? Cine sunt persoanele acuzate și ce calitate au?

Citeşte şi: Câți bani câștigă vedetele de la Kanal D: Peste 18 milioane în 2014

2. Ce acte de urmărire penală au fost efectuate  până la această oră.

În condițiile în care a trecut mai mult de un an de când s-a deschis acest dosar și nu au mai apărut informații noi. Aceasta s-a declarat surprinsă să afle că, deși nu s-a deschis in personam, ancheta s-a extins în ceea ce privește două infracțiuni extrem de grave la nivelul unei instituții cum e Curtea Constituțonală: fals intelectual și uz de fals. "Există indicii că acest fals intelectual s-a savârșit și că s-a și uzat de el. S-ar putea ca în curând și cei care au fost audiați ca martori s-ar putea să devină suspecți'' a spus Adina Anghelescu.

Citeşte şi: Dacian Cioloş, în conflict cu şefii Uniunii Europene: Nu e de acord cu cotele de refugiaţi

''Miza acestui dosar nu este Băsescu, ci dacă din nou sistemul dă încă o dovadă de slăbiciune. Dacă acest dosar se finalizează cu condamnarea unor judecători ai Curții Constituționale pentru fals intelectual și uz de fals este o uriașă lovitură dată sistemului. Și eu mă uit la acest dosar cu foarte multă încredere și suspiciune, pentru că este testul că sistemul sparge în sfârșit blocada și anume că nu te poți atinge de niciuna dintre piesele grele - că e vorba de DNA, SRI, Curte Supremă, Curte Constituțională - care au stat zid în jurul lui Băsescu și regimului său în toți acești ani'', a spus Adrian Ursu.

Citeşte şi: Prima țară din care fug refugiații: Frigul şi întunericul i-a speriat de moarte

Potrivit senatorului PSD Șerban Nicolae, adresa Parchetului General e un semnal că ancheta în ''dosarul Eratei'' merge în direcția bună.

''Am reținut din adresa de la Parchet, din punctul meu de vedere foarte bine articulată, faptul că s-au adunat, s-au conexat și o serie întreagă de alte plângeri, sesizări. Faptul că se merge înainte cu ancheta și extinderea care s-a produs acum 7 luni cu privire la două fapte noi mult mai concrete și mult mai ușor de determinat este un semnal bun - pentru că abuzul în serviciu este o chestiune în genere subiectivă, în timp ce la falsul intelectual lucrurile sunt mai ușor de determinat. E posibil ca ancheta să țină seama și de faptul că trei mandate se încheie , judecătorii CC, din punctul meu de vedere, în afara limitelor constituționale beneficiază de imunitate - de asta judecătorii Curții Constituționale au fost audiați ca martori'', a spus Nicolae.

Citește și: ”Teroristul” care a intrat cu mașina în gardul Guvernului este jurnalist: Detalii despre gestul său

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.