Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi dezvăluiri din Dosarul Hexi Pharma: Ce legături avea Flori Dinu cu reţelele de israelieni

flori dinu

Ies la Iveală noi amănunte incendiare din scandalul Hexi Pharma. Se pare că directoarea companiei, Flori Dinu ar fi avut legături cu mai multe reţele israeliene.

Directoarea Hexi Pharma, Flori Dinu, nu s-a ocupat doar de afacerile cu dezinfectanţi. Soţul lui Flori Dinu a înfiinţat, în 2008, o societate cu afaceri în zona imobiliară, scrie jurnalul. De altfel, cei doi au legături indirecte cu o întreagă reţea de profil, controlată de câteva grupări israeliene. Mai mult decât atât, agenţia imobiliară controlată de aceştia a participat la o licitaţie organizată de Spitalul Judeţean Constanţa, culmea, tot pentru furnizarea de dezinfectanţi.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri despre Maria Şarapova: Ce spune avocatul sportivei dopate

Soţul directoarei companiei Hexi Pharma a fost asociat într-o firmă alături de o anume Mioara Dumitrache. Aceasta din urmă a înfiinţat şi vândut mai multe societăţi cu activităţi în zona afacerilor imobiliare. Unele dintre aceste firme au ajuns, în prezent, în portofoliul israelienilor implicaţi în dosarul lui Radu Mazăre, dar şi al unei companii care a oferit spre închiriere Romavia piloţi pentru aeronava prezidenţială a lui Traian Băsescu.

Citeşte şi: România TV aruncă BOMBA: PNL fuzionează cu UNPR

Nicuşor Cristian Dinu, cel care a înfiinţat societatea Legal Partner SRL, firma de imobiliare care s-a înscris la licitaţia pentru livrarea de dezinfectanţi, a înfiinţat, în anul 2004, o altă companie, pe nume SC D&D Total Consulting SRL, având ca obiect de activitate agenţiile imobiliare. Dinu împărţea capitalul social cu o anume Mioara Dumitrache, personajul central al acestor dezvăluiri. La câteva luni de la înfiinţarea societăţii, cei doi asociaţi decid să cesioneze acţiunile către un grup de trei afacerişti israelieni - Sebi Shimon Brietholz (care primeşte 34% din acţiuni), Eliran Bar (căruia îi revin 32% din acţiuni) şi Tsafrir Dror (care a primit restul de 32 de procente din părţile sociale ale firmei).

Citește și: Un nou VIOL ÎNFIORĂTOR șochează România: O elevă din Vaslui a fost violată, de colegi, în timpul orei de desen

Odată preluată compania, cei trei israelieni decid să o redenumească în SC Mamaia Nord Enterprises SRL, mutându-i sediul social în Constanţa. Firma capătă un nou obiect de activitate, anume acela al dezvoltării şi promovării imobiliare, închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. Mamaia Nord Enterprises SRL a devenit proprietarul a peste 4 hectare de teren în Năvodari, pe care israelienii intenţionau să construiască un ansamblu rezidenţial, cu spaţii comerciale şi o zonă de agrement. Nu au reuşit să sape decât fundaţia, pentru că societatea a intrat în insolvenţă. Pe lista creditorilor se află şi celebrii afacerişti constănţeni Stelian Fottu, Vasile Fechete şi Neculai Ciupercă, patronii grupului Arconi Star, care a prestat, în 2008, pentru Mamaia Nord Enterprises SRL servicii în valoare de aproape un milion de lei, sumă neachitată de debitoare. La sfârşitul anului trecut, ANAF a scos la licitaţie acest teren din Năvodari, pentru suma de 5.034.800 de lei plus TVA, mai spune sursa citată.

Citește și: Ministrii socialisti germani iau drumul Moscovei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.