Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi DEZVĂLUIRI din scandalul sănătăţii: RĂZBOIUL doctorilor pentru medicamentele SCUMPE

medicamente

Ies la iveală noi dezvăluiri incendiare din scandalul sănătăţii. Este război total al doctorilor pentru medicamentele scumpe. Dar ce spune Consiliul Concurenţei?

Consiliul Concurentei ne atrage atentia asupra faptului ca unii medici recomanda anumite medicamente, evident mai scumpe, pentru ca au anumite avantaje de la producatorul acestora. Documentul Consiliului Concurentei, prezentat ca fiind “o ampla investigatie pe piata farmaceutica din Romania”, recomanda o reformare profunda a relatiilor dintre personalul medical si companiile farmaceutice. Printre faptele incriminate: „nu toti producatorii au actualizat preturile medicamentelor, conform reglementarilor in vigoare”. Rezultatul: „suma minima incasata in plus, in anul 2014, de catre acestia, se ridica la cca. 467 milioane lei (aprox. 103 milioane euro)”. 57% dintre pacienti solicita o anumita denumire comerciala la ghiseele farmaciilor ca urmare a recomandarii medicului.

Citește și: O profesoară a fost ruptă în bătaie, în curtea școlii, în fața elevilor, de iubitul gelos, profesor și el / VIDEO

O cauza posibila ar fi promovarea intensa realizata de producatorii de medicamente inovative. In cifre, in anul 2014, cheltuielile cu promovarea si publicitatea s-au ridicat la aproximativ 362 milioane de lei. Adica, medicii recomanda anumite produse, inovative mai cu seama, fiind influentati de activitati de marketing, promovare si publicitate: congrese stiintifice, intalniri promotionale, materiale si obiecte publicitare, sponsorizari, conform enational.ro.

Citește și: S-a descoperit ce se întâmplă în creierul celui care crede în Dumnezeu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.