Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi dezvăluiri teribile despre Elena Udrea și Alina Bica: Milioane de euro vehiculate

Udrea-Bica

O nouă anchetă care o vizează pe Elena Udrea, fosta şefă a PMP, şi modul cum aceasta negocia o şpagă a fost prezentată joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Udrea voia să ajute un afacerist libanez, Jihad El-Khalil, cercetat pentru o evaziune fiscală de 35 de milioane de euro.

Pentru asta, la început, cele "două fete ale fostului preşedintelui" au cerut suma de 15 milioane de euro. Ulterior, ele au făcut un discount, şpaga scăzând la 10 milioane de euro. Pentru asta, au avut loc mai multe întâlniri în afara graniţelor ţării.

În acest caz, apare şi Florian Coldea, şeful interimar al SRI.

Elena Udrea susţine că Serviciul Român de Informaţii (SRI) a vrut să elimine din piaţa cerealelor o companie cu acţionariat străin, pentru a favoriza marii comercianţi de grâne. Potrivit RISE Project, firma la care fosta şefă a PMP făcea aluzie a făcut afaceri atât cu ea, cât şi cu familia fostului preşedinte Traian Băsescu.

Proprietarul consorţiului este cetăţeanul libanez Jihad El Khalil, cel care este anchetat de DIICOT pentru spălare de bani şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Udrea susţine că ar fi aflat personal de la Alina Bica, fostul procuror-şef al DIICOT, că generalul Florian Coldea, director interimar al SRI, ar fi făcut presiuni pentru a elimina din piaţă o firmă cu acţionariat străin. Astfel, spune Udrea, SRI ar fi acţionat în beneficiul marilor traderi de cereale.

De asemenea, potrivit sursei citate, sunt documente care arată că SRI a monitorizat activitatea libanezilor înainte ca aceştia să fie investigaţi de DIICOT.

Cel mai corupt regim politic din Uniunea Europeană se prăbuşeşte sub ochii noştri, regimul lui Traian Băsescu. Sunt două scandaluri greu de imaginat că vor ieşi la iveală: fratele lui Traian Băsescu împreună cu interlopii lua "morman de bani" şi, apoi, fosta subalternă a lui Traian Băsescu, Elena Udrea, are dreptate, spectacolul cel mai mare nu e ce ne oferă ea însăşi, ci tăcerea şi laşitatea unui individ care cât a fost în fruntea statului a făcut tot ce i-a trecut prin cap.

Omul numărul 2 în această mafie, Elena Udrea, iese la iveală cu dezvăluirile pe care ea le face. Ea s-a bazat probabil şi pe faptul că el îi va fi sprijin.

Elena Udrea s-a ales însă acum trei mandate de arestare, o şpagă de 9 milioane luată prin fostul ei soţ Dorin Cocoş, alte 500.000 de euro luate ca să rezolve problemele din justiţie ale unei persoane şi o altă mită din gala Bute.

Informaţiile au fost prezentate joi, la emisiunea Sinteza zilei, de la Antena 3.

Preluare: ANTENA3.RO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.