Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi distrugeri ameninţă Haiti, după sosirea Uraganului Elsa în Caraibe

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Uraganul Elsa a ajuns în Caraibe sâmbătă dimineaţă, însoţit de vânturi puternice şi ameninţă noi distrugeri în Haiti, deja afectat de violenţele dintre bande, informează AFP.

Primul uragan al sezonului în Atlantic, Elsa, clasat categoria 1 pe scara Saffir-Simpson, care numără 5, a slăbit uşor în intesitate peste noapte, cu rafale de până la 120 km/ h, scrie Agerpres.ro.

La ora locală 5.00 (9.00 GMT) se afla în sudul insulei Hispaniola, pe care se află Haiti şi Republica Dominicană, şi se îndrepta către nord-vest, a indicat Centrul american Naţional pentru Uragane (NHC).

Potrivit previziunilor NHC, "Elsa se va apropia de coasta de sud Hispanila sâmbătă şi către noapte, apoi de Jamaica şi părţile de est ale Cubei duminică".

Autorităţile haitiene, care au decretat vineri alertă, au anunţat că sunt îngrijorate în privinţa lipsei de alimente în caz de urgenţă, precum apa şi hrană, stocurile pentru urgenţăfiind folosite pentru a ajuta miile de persoane care fug din cauza violenţelor dintre bande.

În octombrie 2016, zona de sud din Haiti a fost devastată de uraganul Matthew, de categorie 4, care a provocat moartea a peste 500 de persoane şi a cauzat pagube de aproape 2 miliarde de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.