Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi dotări la ISU Cluj: motociclete de intervenţie rapidă pentru SMURD

www.romanialibera.ro
motocicletă SMURD

ISU Cluj a fost dotat cu două motociclete de intervenţie rapidă pentru SMURD, care au fost date în folosinţă miercuri, în Piaţa Unirii din municipiu, în prezenţa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, potrivit AGERPRES.

Potrivit lui Arafat, motocicletele sunt dotate cu defibrilator, oxigen, trusă de resuscitare şi alte materiale de care au nevoie paramedicii 

"Noi am început acest proiect acum câţiva ani printr-un proiect experimental la Bucureşti. Şi acolo am început cu două motociclete, care au fost lansate acum cinci ani, care şi-au dovedit rolul, după care, împreună cu Lidl România am mers pe un proiect de încă cinci motociclete la Bucureşti, cu rezultate foarte, foarte bune. Adică, putem să vorbim de rezultate de salvare de viaţă, uneori chiar spectaculoase, unde motocicleta a ajuns în locuri în care nu putea să ajungă nici ambulanţa şi unde motociclistul a aplicat primele defibrilări ale bolnavului. Ne aşteptăm ca aceste motociclete să ajungă mai repede, nu prin viteză, ci prin faptul că pot să circule mai uşor în zonele aglomerate şi greu accesibile, să înceapă să acorde primul ajutor până sosesc colegii de la Ambulanţă sau SMURD. Un alt aspect e că ele nu vor sta în subunităţi, ci vor sta în stradă, vor fi amplasate în două zone ale Clujului", a spus Raed Arafat. 

El a mai afirmat că municipiul Cluj-Napoca este al treilea oraş dotat cu astfel de motociclete, după Bucureşti, acum cinci ani, şi după Constanţa, acum o săptămână, şi că o astfel de motocicletă, cu toată dotarea, inclusiv echipamentul motociclistului, costă 25.000 de euro. 

"Este o premieră pentru municipiul Cluj-Napoca şi pentru inspectoratul nostru să putem să venim în sprijinul populaţiei cu cele două motociclete SMURD achiziţionate de către Fundaţia pentru SMURD în colaborare cu Lidl România. În Cluj-Napoca n-au mai fost intervenţii cu motociclete. Va fi o noutate pentru noi pentru toţi. Vă mulţumesc că aţi ales oraşul nostru având în vedere numărul de evenimente care se întâmplă în Cluj Napoca şi circulaţia care este în oraş", a spus, la rândul său, şeful ISU Cluj, Ion Moldovan. 

Prezent la eveniment, primarul Emil Boc a spus că şi Primăria Cluj-Napoca va contribui la dotarea SMURD. 

"Şi primăria va continua efortul extraordinar de dotare a SMURD şi a intervenţiilor de urgenţă printr-o maşină mică. Este în procedură de achiziţie, astfel încât şi primăria să vină cu un sprijin logistic în dotarea dumneavoastră", a menţionat Emil Boc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.