Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi echipamente pentru activitatea de diagnosticare COVID-19, în dotarea DSP Alba

AHC Solution
ventilator ATI

Noi echipamente necesare activităţii de diagnosticare COVID-19, în valoare de 100.000 de lei, au intrat vineri în dotarea laboratorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

"Este vorba despre două hote microbiologice, care asigură protecţia totală atât a produsului aflat în lucru, cât şi a utilizatorului. Investiţia se ridică la 100.000 de lei, iar cele două hote au fost recepţionate vineri, urmând să devină funcţionale în câteva zile. Hotele se folosesc la partea de extracţie, procedură anterioară testării propriu-zise a probelor cu aparatul PCR. Aceste echipamente, alături de cele două hote deja existente în laborator, vor permite creşterea volumului de lucru, fără a exclude însă factorul uman", precizează DSP Alba.

Comunicatul menţionează şi că, recent, în dotarea laboratorului a intrat şi un ultra-congelator, cu o capacitate de stocare de aproximativ 7.000 de probe la o temperatură de minus 86 de grade.

"Astfel, posibilitatea de testare şi retestare din cadrul laboratorului DSP Alba creşte substanţial. Valoarea congelatorului este de 40.000 de lei", arată sursa citată.

În total, în judeţul Alba, în laboratorul DSP şi în cel al spitalului din Alba Iulia, au fost efectuate până acum 10.692 de teste, din care 445 de teste în cursul zilei de joi.

Numărul total al persoanelor confirmate cu COVID-19 a ajuns la 226, cu două mai multe decât joi. Au fost declarate vindecate 171 de persoane. În Alba sunt şi 14 decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.