Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi informații despre Sorin Oprescu: Cum comunica în duba Poliției

oprescu

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, şi fostul său şofer Cristian Stanca, zis Grenadă, au fost interceptaţi în duba Poliţiei în timp ce stabileau prin semne să respecte "codul tăcerii".

Citește și: EXCLUSIV Documentul care îl condamnă pe Victor Ponta

Detalii despre această întâlnire se află în motivarea deciziei din 30 septembrie, prin care Tribunalul Bucureşti a admis propunerea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestării preventive pe nume lui Sorin Oprescu şi a altor inculpaţi din dosar.

Citește și: Se deschide un nou dosar pe numele lui Victor Ponta

Unul dintre motivele invocate de un judecător de drepturi şi libertăţi de la tribunal este şi acela că Oprescu ar putea influenţa desfăşurarea anchetei dacă va fi lăsat în libertate, prin faptul că ar comunica liber cu ceilalţi inculpaţi din dosar.

Citește și: Traian Băsescu știe ce o să i se întâmple mâine, la Judecătorie / VIDEO

"Deloc de neglijat în privinţa inculpaţilor Oprescu Sorin şi Stanca Cristian este şi 'discuţia' pe care cei doi au purtat-o la data de 17.09.2015 în autovehiculul aparţinând D.G.P.M.B. destinat transportului persoanelor private de libertate, din care rezultă că primul este în continuare interesat ca persoanele apropiate lui să păstreze tăcerea cu privire la activitatea infracţională derulată împreună, în timp ce al doilea este dispus să păstreze această tăcere. În acest sens, se remarcă că, pe parcursul discuţiei ce a urmat între cei doi inculpaţi, după ce s-au salutat şi a urmat un scurt moment de linişte, inculpatul Stanca Cristian i-a spus din buze inculpatului Oprescu Sorin: 'Nu' şi, după 2 secunde, a făcut cu degetul arătător un semn în formă de X în dreptul buzelor. Or, simplul fapt că inculpaţii au profitat de prima ocazie pe care au avut-o pentru a asigura că a fost respectat 'codul tăcerii' este exemplificativ pentru prejudiciile care ar fi aduse urmăririi penale dacă inculpaţii ar putea să comunice în mod liber", se arată în motivare.

Citește și: Lovitură pentru Victor Ponta şi Călin Popescu-Tăriceanu din partea CSM

Judecătorul mai aminteşte şi episodul din seara zilei de 5 septembrie, când, pe holurile DNA, Sorin Oprescu i-a indicat în mod repetat lui Bogdan Popa: "Nu dăm declaraţii...", "N-o să dăm declaraţii", "Nu dăm declaraţii, chemăm avocatu".

Citește și: Elena Udrea e la capătul puterilor: Anunțul făcut de o adversară

Pe 30 septembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea DNA de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv în cazul primarului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, în dosarul în care este acuzat de luare de mită.

Citește și: Transfer de senzație la PMP: Un jurnalist e noul purtător de cuvânt al partidului

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelora, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.