Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi măsuri EXCEPȚIONALE luate în Venezuela după cea mai gravă criză

crisisforums.org
venezuela armata

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a prelungit cu două luni starea de urgenţă economică, în vigoare de la jumătatea lunii ianuarie, în condiţiile în care ţara sud-americană trece printr-o criză economică şi politică, a indicat miercuri jurnalul oficial de la Caracas, transmite AFP.

''Starea de excepţie şi de urgenţă economică este prelungită cu 60 de zile ca urmare a circumstanţelor extraordinare care afectează economia naţională'', relevă decretul prezidenţial semnat marţi şi dat publicităţii a doua zi.

Citește și: Petitia lui Dom’ Profesor despre conditiile din inchisoare.

Preşedintele Maduro a semnat primul astfel de decret pe 14 ianuarie, starea de urgenţă economică fiind deja prelungită de două ori.

Venezuela a înregistrat în 2015 o rată a inflaţiei de 180,9%, una dintre cele mai ridicate din lume, şi o scădere a PIB de 5,7%, pentru al doilea an consecutiv.

Citește și: Cum am provocat tensiuni intre ALDE si Miscarea Legionara. Bonus: Cat plateste un partid politic pentru un imobil de 120 mp

Şeful statului venezuelean a anunţat marţi o nouă iniţiativă care îşi propune să combată crizele de alimente şi medicamente plasând aceste sectoare sub supravegherea armatei.

O scădere a preţurilor la petrol a lăsat economia Venezuelei într-o criză profundă, iar devalorizarea monedei şi inflaţia galopantă au lipsit ţara de importurile de alimente, medicamente şi alte produse. Venezuela a deschis duminică frontiera cu Columbia şi mii de persoane au trecut graniţa pentru a cumpăra alimente şi alte provizii, scrie agerpres.ro.

Citește și: Bernardo Provenzano, marele boss Cosa Nostra, a murit la inchisoare

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.