Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi oportunități pentru mediul de afaceri – UAE Romanian Business Council lansat oficial în Emiratele Arabe, în prezența a peste 400 de invitați

UAE Romanian Business Council
UAE Romanian Business Council

UAE Romanian Business Council și-a făcut debutul oficial în Emiratele Arabe Unite. Asociația reprezintă o punte de legătură între mediile de afaceri din cele două țări și facilitează comerțul și investițiile reciproce. La evenimentul de lansare au participat peste 400 de invitați, printre care personalități distincte, precum Alteța Sa Șeicul Hamdan bin Khalifa bin Hamdan Al Nahyan, Alteța Sa Dr. Șeica Hind Al Qassimi, Alteța Sa Șeicul Khalid bin Abdullah Almualla, Senatorul Ciprian Pandea, Deputatul Marius Mărgărit, Senatorul Viorel Badea și Ambasadorul României în UAE, Octavian Bădică.

„Acest consiliu va aduce numeroase beneficii mai multor sectoare economice din ambele țări și va contribui la dezvoltarea comerțului și investițiilor reciproce. Desigur, aș dori să îi mulțumesc lui Marius Marinoff, pentru că a crezut în viziunea mea și a transformat visul meu în realitate”, a declarat Președintele Onorific al UAE Romanian Business Council, Șeicul Hamdan bin Khalifa bin Hamdan Al Nahyan.

„In acest cadru vedem o dinamică crescătoare intre sectoarele private ale ambelor țări. Ceea ce vedem este de la afaceri la afaceri cu potențial economic si investițional. Si aceasta a dat naștere Consiliul de Afaceri. Ceea ce vedem aici este puterea experienței si a comunității de oameni conectați, dornici să împărtășească cunoașterea si expertiza pe care o au pentru noi coridoare in vederea navigării potențialul care poate fi deblocat intre Romania si Emiratele Arabe Unite”, a declarat Ambasadorul României în UAE, Octavian Bădică.

UAE Romanian Business Council a fost înregistrată oficial ca entitate non-profit în Abu Dhabi, la 28 aprilie 2022. Crearea platformei a fost facilitată de Consulatul General al României din Dubai și susținută de fostul Ambasador al României în Emiratele Arabe Unite, Adrian Măcelaru. Organizația se află sub patronajul Alteței Sale Șeicul Hamdan bin Khalifa bin Hamdan Al Nahyan și este sprijinită de Camera de Comerț din Abu Dhabi.

Șeica Dr. Hind Abdul Aziz Al Qasimi, fondatoarea și președinta Emirates International Business Club, a evidențiat rolul esențial al consiliilor de afaceri ca mijloace de comunicare între antreprenorii din Emirate și omologii lor globali. Alteța Sa a îndemnat companiile locale să exploreze oportunitățile din România, a subliniat semnificația diversității și a accentuat calitatea investițiilor și potențialul pentru parteneriate fructuoase. De asemenea, a menționat că entitățile românești din Emirate erau deja familiarizate cu piața locală, fapt ce sporește perspectivele de colaborare.

Pentru a valorifica oportunitățile de afaceri existente între România și UAE, este necesară stabilirea unui cadru bazat pe încredere și transparență. UAE Romanian Business Council își propune să faciliteze evoluția de la simple tranzacții comerciale la stabilirea unor parteneriate de durată și cu impact. De asemenea, organizația și-a luat angajamentul de a cultiva o relație de afaceri durabilă între cele două națiuni.

În declarația sa pentru WAM, agenția de știri a UAE, Marius Marinoff, Președintele UAEROBC, a declarat: „Obiectivul principal al înființării acestui consiliu este de a intensifica cooperarea dintre comunitățile de afaceri din cele două țări și de a realiza viziunea celor doi președinți – Alteța Sa Mohamed bin Zayed Al Nahyan, Președintele Emiratelor Arabe Unite și Klaus Iohannis, Președintele României – de a stimula investițiile și schimburile comerciale între România și UAE, având ca țintă atingerea a 100 de miliarde de dolari.”.

În 2022, schimburile comerciale dintre cele două țări s-a ridicat la 449 milioane de dolari.

Genoveva Turcu, Vicepreședintele Consiliului de Afaceri Român din UAE a adăugat: „Ca Vicepreședinte al acestei organizații de prestigiu, sunt dedicată stimulării creșterii, colaborării și inovației în comunitatea de afaceri românească și în cea a Emiratelor. Împreună, vom crea un mediu de afaceri prosper pentru toți, cu onestitate și integritate.”.

La evenimentul de lansare al UAE Romanian Business Council au fost prezenți și antreprenori români de succes. Ștefan Vuza, Președintele Chimcomplex, cel mai important conglomerat chimic din România, a vorbit despre planurile de inaugurare a unei noi fabrici în Emirate. În plus, Bogdan Rădulescu, cofondator al UNTOLD, unul dintre cele mai apreciate festivaluri internaționale de muzică, a anunțat ediția următoare a festivalului în Dubai, programată pentru februarie 2024. Participarea lor a subliniat semnificația evenimentului și a evidențiat legăturile de afaceri și culturale în creștere dintre România și Emiratele Arabe Unite.

UAE Romanian Business Council a dezvoltat un parteneriat și cu European Women’s Association, EWA, condusă de Yulia Stark, care face parte din Consiliul de Administrație al UAEROBC. Ȋmpreună, cele două organizații își propun să înființeze European Business Council în UAE, până în 2024, pentru a consolida prezența afacerilor europene în regiune.

Lansarea UAEROBC a inclus și un spectacol susținut de Marius Mihalache și trupa sa, iar evenimentul s-a încheiat cu o expoziție a artistului român Ciprian Istrate. Acestea au subliniat conexiunile profunde și semnificative dintre România și Emiratele Arabe Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.