Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi proiecte consolidează parteneriatul trainic dintre Maramureș și Israel, prin colaborarea excelentă a Consiliului Județean cu Ambasada Israelului în România

ambasada israel cj maramures

Delegația Consiliului Județean Maramureș, condusă de președintele Ionel Bogdan, a ajuns marți, 5 martie 2024, la Ambasada Israelului la București.

Dezvoltarea economică, evoluția proiectelor majore, printre care cele șapte parcuri industriale cu specializare inteligentă, dar și dezvoltarea turismului prin deschiderea unor zboruri directe pe Aeroportul Internațional Maramureș s-au aflat pe agenda întâlnirii.

"Îi mulțumesc din suflet Excelenței Sale Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România pentru primirea călduroasă a delegației maramureșene aflată într-o vizită de lucru menită să consolideze parteneriatul trainic dintre Maramureș și Israel.

Deloc întâmplător, Israelul se află în top cinci destinații turistice externe preferate de români, în timp ce Maramureșul este favorit pentru sejururi interne. Îmi doresc ca județul nostru să ajungă la fel și pentru turiștii străini!

Vom propune pachete de vacanță în Maramureș dedicate turiștilor israelieni în Passover, paștele evreiesc care se sărbătorește în aprilie, respectiv de Jewish Feast în septembrie. Pentru a oferi o mică parte din experiența care îi așteaptă când ne vor vizita, vom participa cu standul Maramureșului la târgurile de turism din Israel" - Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

Președintele a subliniat că își asumă să sprijine și să promoveze, la rândul său, protejarea patrimoniului cultural evreiesc din Maramureș. Este vorba despre includerea cimitirelor evreiești în lista monumentelor istorice, dar și menținerea vie a patrimoniului imaterial, tradițiile și obiceiurile evreilor care și-au pus amprenta asupra județului nostru.

Maramureșul și Ambasada Israelului au un parteneriat serios, consolidat și de fostul ambasador, Excelența Sa David Saranga, care a fost și a rămas prietenul maramureșenilor, dar și prin proiectele realizate împreună cu misiunea diplomatică a României în Tel Aviv.

Pe lângă activitățile de promovare culturală și valorificare a patrimoniului, Consiliul Județean a reușit să întărească relațiile de prietenie și cu reprezentanții comunității evreiești de origine română. Cu sprijinul ambasadei României în Tel Aviv s-a descoperit că părinții ministrului de Externe al Israelului, Excelența Sa Israel Katz, au origini românești, parțial din Maramureș. Acest fapt subliniază legăturile strânse dintre comunitățile evreiești din Maramureș și cetățenii israelieni.

Tot în baza relațiilor de prietenie și colaborare care ne leagă, în decembrie 2022, președintele Consiliului Județean a reprezentat Maramureșul la MUNIWORLD 2022& MUNIEXPO 2022, eveniment care a reunit lideri de top din municipii și autorități locale din întreaga lume pentru a prezenta oportunitățile și provocările pe care le întâmpină un smart city/region. Evenimentul a fost găzduit de domnul Moshe Lion, primarul Ierusalimului și a beneficiat de participarea președintelui statului Israel, domnul Isaac Herzog.

La întâlnirea de lucru au fost prezenți din partea gazdelor Excelența Sa, Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România; domnul Rami Teplitskiy, Șeful Adjunct al Misiunii Diplomatice a Statului Israel în România; doamna Avigail Shtamler Paz, Șefa Misiunii Economice și Comerciale a Statului Israel în România și Ucraina și domnul Andrei Alexandru Scheindt, Ofițer Comercial în cadrul Ambasadei.

Din delegația Maramureșului au făcut parte Gheorghe Paul Szaniszlo, șeful Serviciului Diaspora și Relații Internaționale și Daniela Stamatoiu, directorul Aeroportului Internațional Maramureș.

 

Biroul de presă al Consiliului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.