Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi PUTERI pentru Poliția Locală: Ce atribuții în plus a primit de la Guvern

www.stiripesurse.ro
Politia Locala

Atribuțiile poliției locale în domeniul protecției mediului vor include și monitorizarea depozitelor de deșeuri, în scopul prevenirii declanșării unor incendii cu consecințe grave pentru viața oamenilor, mediu și bunuri materiale. Măsura a fost aprobată de guvern în ședința de astăzi, printr-o Ordonanță de urgență care completează art. 9 din Legea poliției locale nr. 155/2010.

Situația extraordinară care a determinat promovarea actului normativ este reprezentată de incendiul recent la depozitul de deșeuri din Măldărești, județul Vâlcea, și de riscul ca acest tip de incident să se producă și în alte localități.

Citește și: Ministrul Muncii a recunoscut! Ce s-ar putea întâmpla cu salariile angajaților dacă se vor muta contribuțiile pe angajat

Totodată, s-a avut în vedere evitarea sancționării României de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), în contextul deciziei Comisiei Europene (CE) de a sesiza această instituție pentru neîndeplinirea, de către țara noastră, a obligației de a închide depozitele de deșeuri neconforme, potrivit prevederilor Directivei 1999/31/CE.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.