Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi reguli în programul Prima Casă. Programul, accesibil şi persoanelor din categoriile vulnerabile

economica.net
prima casa

Deputaţii au aprobat marți introducerea unor noi reguli în programul Prima Casă. Astfel, creditele destinate cumpărării locuinţelor de către persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil pot fi garantate de stat integral, faţă de de 40% cât era până acum.

În urma introducerii noii reguli, creditele destinate cumpărării locuinţelor de către persoanele care fac parte dintr-un grup vulnerabil pot fi garantate de stat integral, faţă de de 40% cât era până acum, conform Mediafax.

O altă schimbare face referire la extinderea termenului de „venit eligibil”, deoarece până acum indemnizaţiile persoanelor cu dizabilităţi nu erau considerate venituri eligibile.

Conform datelor din primele şase luni ale acestui an, România are 826.197 de persoane cu dizabilităţi, iar peste 50% sunt tineri şi adulţi.

Prima casă, program guvernamental care a intrat în vigoare în anul 2009 pentru a opri căderea pieţei imobiliare şi pentru a menţine creditarea în contextul crizei financiare la nivel global, a primit oficial un buget de 2 mld. lei printr-o hotărâre de Guvern, scria, în ianuarie, Ziarul Financiar.

De la lansarea programului în anul 2009 şi până la finalul lunii iulie 2019, prin Prima Casă au fost acordate 279.179 de garanţii şi promisiuni de garantare, cu o valoare de totală de 24,9 mld. lei.

Volumul împrumuturilor acordate prin programul Prima casă a ajuns la 45% din stocul creditelor ipotecare de circa 34 mld. de lei şi 31% din fluxul de credite ipotecare noi de 3,8 mld. lei la mijlocul anului 2019, conform datelor BNR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.