Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi reguli la înmormântări, în starea de urgență / Ministrul Sănătății: Ba nu era familia, ba nu era DSP-ul, ba refuzau pompele funebre

basilica.ro
inmormantare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni, la Galați, întrebat care e reacția oficialilor la mai multe probleme intervenite în perioada stării de urgență la anumite înmormântări, că ministerul pregătește noi proceduri. „Secretarul de stat Lucian Pintea, medic legist, pregătește o propunere în aceste zile”, a zis ministrul.

Nelu Tătaru a recunoscut existența mai multor probleme care au dus la blocaje în cazul deceselor unor persoane depistat cu COVID-19.  „Am avut câteva greutăţi în care erau decedaţi rămaşi, pe care fie nu îi puteam ridica, ba nu era familia care să sigileze, ba nu erau cei de la DSP, ba cei de la pompele funebre refuzau să ridice. Avem în discuţie”, a transmis ministrul Sănătăţii.

Întrebat care e logica închiderii cimitirelor, Nelu Tătaru a răspuns: "Închiderea cimitirelor are aceeaşi nu neapărat logică, necesitate care corespunde distanţării sociale. Orice adunare, că este un cimitir, că este un stadion, că este o unitate alimentară, înseamnă o apropiere. Nu a interzis nimeni dintr-un anumit punct de vedere, că e cimitir sau altceva. A limitat acea apropiere”.

Protocolul în cazul deceselor unor persoane care au fost testate pozitiv cu COVID-19 prevede măsuri stricte de protecție, potrivit unui Ordin al Ministerului Sănătății:

  • Cadavrul nu va putea fi văzut decât de cel mult doi membri ai familiei, care vor trebui să poarte echipament de protecție, și nu va putea fi atins decât cu mănuși de protecție.
  • Cadavrul se bagă în saci, se dezinfectează cu produse biocide, apoi ajunge în sicriul, care va fi sigilat.
  • Înmormântarea sau înhumarea se face în cel mai scurt timp, iar sicriul va rămâne închis, fiind interzisă orice acțiune de deschidere a acestuia.

Citește și: Şomajul tehnic forţat, între fantezie şi realitate: Orban riscă să ajungă Boc 2 (surse) .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.