Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi REGULI pentru românii care merg în vacanță în Grecia: Ce ACT trebuie să prezinte la granița elenă

trafic grecia

Turiştii care vor intra în Grecia pe la punctul de trecere a frontierei Promachonas vor trebui să prezinte începând de marţi, 14 iulie, ora locală 06.00, un test molecular negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte care să ateste că nu sunt infectaţi cu noul coronavirus, a decis guvernul de la Atena, relatează agenţiile AFP, EFE şi publicaţia greacă keeptalkinggreece.com, potrivit AGERPRES.

Călătorii care intră în Grecia pentru ''motive neesenţiale'' - adică turiştii - vor trebui să prezinte la punctul vamal Promachonas un test molecular COVID-19 ''negativ'', a declarat vineri purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Stelios Petsas.

Citește și: SHOW Schimb dur de replici între Victor Ponta și Traian Băsescu în direct: 'După şase seara, culcaţi-vă!' / 'E tonul prostului'

De asemenea, călătorii vor trebui să completeze formularul 'Passenger Location Form' (PLF) cu cel mult 24 de ore înaintea sosirii lor în Grecia.

Aceste decizii survin după ce numeroase cazuri de COVID-19 au fost descoperite în rândul turiştilor străini veniţi în Grecia prin punctul de trecere de la Promachonas.

Agenţia France Presse scrie că, vineri, 29 de turişti veniţi din Bulgaria şi România au fost testaţi pozitiv la coronavirus la Promachonas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.