Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi remanieri ale Înaltului comandament rus pentru Frontul din Ucraina. Cei care au blocat Wagner au fost puși pe liber

NDV
generali rusi armata rusa

Noi remanieri ale Înaltului comandament rus pentru Frontul din Ucraina. Cei care au blocat Wagner au fost puși pe liber

Cele trei organe de comandă care se pare că primesc o nouă conducere ca parte a acestei remanieri sunt demne de remarcat deoarece sunt asociate cu gestionarea aspectelor legate de generarea forțelor rusești, susținerea trupelor și supravegherea logistică.

Centrul de Control al Apărării Naționale a Rusiei este organismul responsabil de coordonarea acțiunilor Forțelor Armate Ruse și este, în esență, centrul nervos al întregului Minister al Apărării (MOD) al Rusiei.

Pe lângă acțiunile de coordonare ale Centrului de Control al Apărării Naționale, organele responsabile cu supravegherea personalului și logistică facilitează funcțiile critice de susținere a trupelor.

Statul Major al Rusiei s-ar putea lupta pentru a pune în aplicare aceste schimbări, deoarece teama față de o contraofensivă ucraineană crește în spațiul informațional rusesc.

Aceste schimbări sugerează, de asemenea, că, la ora actuală, comandanții existenți responsabili de aceste funcții nu au reușit să faciliteze în mod corespunzător ofensiva de iarnă a Rusiei, care a culminat în mare măsură fără a obține câștiguri substanțiale. În orice caz, este puțin probabil ca aceste schimbări să stabilească condițiile pentru ca forțele ruse să răspundă la o contraofensivă ucraineană în timp util.

Aceste schimbări pot face parte dintr-un efort mai larg de reformare și oficializare a Forțelor Armate Ruse pe termen lung.

Cine pleacă și cine vine

Comandamentul militar rus pare să remanieze conducerea organelor de comandă asociate cu generarea forței de luptă, susținerea și logistica.

Mai mulți bloggeri ruși de seamă au susținut pe 27 aprilie că generalul colonel Aleksey Kuzmenkov, șef adjunct al Gărzii Naționale Ruse (Rosgvardia), l-a înlocuit pe generalul colonel Mikhail Mizintsev în funcția de ministru adjunct al apărării al Federației Ruse pentru logistică.

Un blogger afiliat Wagner a susținut că demiterea lui Mizintsev ar putea fi rezultatul unui control al pregătirii pentru luptă a trupelor Flotei de Nord, efectuat de fostul comandant al forțelor aeriene (VDV) și afiliat Wagner, generalul colonel Mihail Teplinsky, care a fost recent renumit într-un rol de comandă nespecificat în Ucraina. Bloggerul a susținut că inspecția lui Teplinsky a relevat că trupele din anumite locuri ale frontului nu primeau armele necesare.

Sprijin puternic pentru Grupul Wagner

Grupul Wagner s-a confruntat cu probleme semnificative în relațiile sectorul de logistică din armata rusă, iar rolul raportat al lui Teplinsky în identificarea problemelor legate de aprovizionare poate prevesti o concentrare reînnoită a organelor ruse de susținere pe furnizarea de arme căte grupul Wagner cu sprijinul logistic necesar, deoarece afilierile lui Teplinsky cu Wagner sunt bine stabilit.

ISW a raportat anterior, pe 24 septembrie 2022, că Mizinstev l-a înlocuit pe generalul de armată Dmitri Bulgakov în funcția de șef al logisticii și că Mizintsev a fost anterior șeful Centrului de control al apărării naționale a Rusiei și a supravegheat comanda Diviziei 150 de infanterie motorizată (Armata a 8-a combinată, Districtul militar sud) în timpul operațiunilor rusești de la Mariupol în primăvara anului 2022. Bloggeri ruși au raportat, de asemenea, că fostul șef al Direcției a 8-a a Statului Major al Rusiei (Protecția Secretului de Stat) Yuri Kuznetsov va deveni șef al Direcției Principale de Personal a Ministerului rus al Apărării și că Stanislav Gadzhimagomedov, șeful adjunct al Departamentului Operațional Principal al Statului Major al Rusiei, îl va înlocui pe generalul Oleg Gorșenin. în calitate de șef al Centrului de control al apărării naționale.

Surse oficiale ruse nu au confirmat încă aceste modificări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.