Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi restricții în județul Olt: Toate şcolile din Caracal vor trece în scenariul roşu, după ce rata de infectare a ajuns la 3,17

Primaria Sectorului 4
scoala

Toate şcolile din municipiul Caracal, unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 la 1.000 de locuitori este de 3,17, vor trece în scenariul roşu timp de două săptămâni începând de vineri, 16 octombrie, a anunţat joi seara Instituţia Prefectului Olt într-un comunicat remis AGERPRES.

Decizia desfăşurării în sistem online a activităţilor didactice ale unităţilor de învăţământ din Caracal a fost adoptată joi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), potrivit agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali îl desfinţează pe Mirel Rădoi: ‘Ce te mai agăţi? Gata, ai mâncat trei bătăi, la revedere! Asta e!’

Totodată, CJSU a adoptat o hotărâre privind instituirea unor restricţii în mai multe localităţi, printre care municipiile Slatina şi Caracal.

CJSU a decis că în localităţile cu incidenţa cazurilor de COVID-19 mai mare de 3 la 1.000 de locuitori - municipiul Caracal (3,17), comuna Cezieni (3,09) şi comuna Perieţi (3,05) - sunt interzise activităţile cu publicul ale cinematografelor, precum şi spectacolele şi concertele, la fel şi activitatea cu publicul în interiorul clădirilor a restaurantelor şi cafenelelor. În localităţile menţionate a fost interzisă şi activitatea cu publicul a operatorilor de jocuri de noroc.

În localităţile cu incidenţă a cazurilor de COVID-19 de peste 3/1.000 de locuitori, purtarea măştii de protecţie este obligatorie în toate spaţiile publice deschise.

În localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 este mai mare de 1,5 şi mai mică sau egală cu 3 la 1.000 de locuitori - municipiul Slatina (2,10), comuna Milcov (2,72), comuna Dobreţu (2,52), comuna Nicolae Titulescu (1,71) şi comuna Brâncoveni (1,59) - activităţile cinematografelor şi ale instituţiilor de spectacole sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea spaţiului.

Citește și: Anunț de ultim moment al Olguței Vasilescu! ‘PSD a semnat’

În aceste localităţi activitatea cu publicul a restaurantelor, cafenelelor şi operatorilor de jocuri de noroc în interiorul clădirilor este permisă la numai o treime din capacitatea spaţiului.

Programul de funcţionare al cafenelelor şi restaurantelor a fost restricţionat şi se va desfăşura numai în intervalul orar 6,00 - 23,00.

Purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise aglomerate şi în preajma şcolilor este obligatorie în localităţile cu incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 din ultimele două săptămâni între 1,5 şi 3 la 1.000 de locuitori.

În celelalte localităţi din judeţ au fost de asemenea introduse restricţii, astfel că activitatea cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor se va desfăşura numai în intervalul orar 6,00 - 23,00 şi numai la o jumătate din capacitatea spaţiului, iar masca de protecţie este obligatorie în spaţiile publice deschise aglomerate, în zonele pietonale comerciale şi în apropierea şcolilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.