Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi restricții în România de la 1 august? Raed Arafat: 'Cert este un lucru...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat vineri seară că restricțiile care vor fi impuse 0dată ce valul patru pandemic va debuta, vor afecta în special persoanele nevaccinate. Abordarea se schimbă și ultimul lucru pe care și l-ar dori autoritățile ar fi să închidă iar economia. Așadar,  anumite sectoare, precum HoReCa, ar putea rămâne deschise pentru cei care s-au imunizat.

Săptămâna viitoare urmează să fie discutată o eventuală hotărâre CNSU pentru măsurile care vor fi în vigoare de la 1 august.

„Cert este un lucru: nimeni nu vrea să impacteze economia la maxim, adică impactul pe economie se va dori să fie cât mai mic. Asta înseamnă ca alternative gen: da, nu intră toată lumea într-un restaurant în interior, dar vaccinații vor putea să intre sau vaccinații și testații vor putea să intre – măsuri pe care le vedem în Franța, în Grecia în unele zone – va fi posibil să se întâmple. Nu vreau să se ia că am spus că așa va fi, eu dau ipoteze văzând ce este în alte țări și fiind sigur că este imposibil să revenim la închideri totale și să spunem că gata, închidem restaurantele complet, închidem totul complet, când există o categorie de oameni care reprezintă un risc minor dacă intră și consumă și participă la aceste activități și atunci impactul economic este unul mai mic”a declarat Raed Arafat la Digi24.

Restricțiile vor intra din nou în vigoare, dacă numărul de infectări va crește alarmant, a explicat Raed Arafat.

„Dar dacă creștem peste anumite incidențe, este posibil să ajungem acolo. Fără îndoială, măsuri care să limiteze răspândirea, dar care să permită mai multe activități decât au fost în alte perioade de restricții, dar în condiții de siguranță, da, se pot propune. Discuții sunt, nu neapărat săptămâna viitoare, suntem încă într-o situație foarte bună, dar dacă sunt semne de creștere, poate o să trebuiască aplicate anumite reguli locale, zonale, cum am aplicat înainte, nu naționale neapărat – peste tot aceeași măsură, dar acolo unde vezi că lucrurile scapă de sub control, anumite măsuri suplimentare pot să fie aplicate, fără să ajungi la măsuri restrictive totale”, a explicat șeful DSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.