Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi specializări în domeniul agricol vor fi înfiinţate în cadrul liceelor de profil

agricultura

Autorităţile intenţionează să creeze noi specializări în domeniul agricol în cadrul liceelor de profil, în funcţie de nevoile identificate la nivel local sau zonal, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Frans Timmermans transmite un avertisment pentru România:’Aș vrea să avertizez România să nu dea OUG pentru a crea impunitate pentru funcționarii de rang înalt care au probleme cu legea’

De asemenea, liceele tehnologice cu profil preponderent agricol, care nu au în proprietate sau în administrare terenuri agricole, vor primi în folosinţă o suprafaţă de teren de minimum 10 hectare pentru constituirea loturilor didactice iar practica de specialitate a liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol se va asigura cu sprijinul unităţilor subordonate MADR, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti.

Citește și: Un nou atac lansat de Augustin Lazăr! A cerut ca Adina Florea să fie cercetată disciplinar

"Începând cu anul şcolar 2019-2020, MADR împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale urmează să selecteze dintr-un număr de peste 150 de licee tehnologice care au clase de agricultură, licee tehnologice care au în prezent profil preponderent agricol. Măsura va fi luată ca urmare a apariţiei Legii nr. 57/2019. Reamintim că în conformitate cu prevederile Programului de Guvernare, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a elaborat proiectul de lege care reglementează activitatea liceelor agricole, în sensul stopării declinului acestora, asigurând corelarea programei şcolare şi a specializărilor cu noile realităţi din agricultură", se precizează în documentul citat.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

În vederea dezvoltării învăţământului liceal agricol, MADR va asigura finanţarea unor investiţii şi a unor cheltuieli materiale, astfel: construcţii agricole şi zootehnice, inclusiv modernizarea acestora; achiziţionarea de combine, tractoare şi echipamente de lucru specifice acestora, mijloace de transport, echipamente pentru irigaţii, motoare şi alte tipuri de echipamente pentru dotarea laboratoarelor didactice şi a atelierelor mecanice, animale vii şi echipamente specifice activităţii în zootehnie şi medicină veterinară, echipamente de procesare; înfiinţarea de plantaţii pomicole, viticole, sere, solarii şi răsadniţe; alte tipuri de construcţii precum cantine, internate, săli de sport, inclusiv modernizarea acestora.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

"Prin realizarea acestor investiţii, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale urmăreşte să creeze condiţiile necesare pentru a atrage cât mai mulţi elevi în cadrul acestei forme de învăţământ, de asigurare a forţei de muncă tânără în agricultură, cu un nivel corespunzător de pregătire profesională, astfel încât să răspundem cerinţelor actuale şi de perspectivă ale sectorului agricol", se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.