Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi tensiuni între Seul și Phenian: Coreea de Nord acuzată de uciderea și incinerarea unui sud-coreean

Seldon.News
Coreea de Nord

Sunt tensiuni în peninsula coreeană. Reprezentanții Coreei de Sud îi acuză pe comuniștii din Coreea de Nord că au ucis un oficial sud-coreean. Totul s-ar fi întâmplat în largul mării, la granița maritimă dintre cele două țări, potrivit Mediafax.

Un oficial din sectorul de pescuit sud-coreean dispărut săptămâna aceasta a fost interogat pe o navă de patrulare nord-coreeană înainte de a fi împuşcat de trupele care i-au incendiat apoi corpul, au declarat joi, reprezentanți ai armatei sud-coreene.

Armata Coreei de Sud susține că dovezile sugerează că bărbatul mergea spre nord, când a fost raportat dispărut de pe o barcă de pescuit luni, la aproximativ 10 km la sud de Linia Limită de Nord (NLL), o demarcare contestată care acţionează ca graniţă maritimă de facto între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Motivul pentru care oficialul în vârstă de 47 de ani a fost împuşcat nu este cunoscut. Citând surse de informaţii, armata a declarat că bărbatul neidentificat pare să fi fost interogat pe o barcă nord-coreeană înainte de a fi executat din „ordinul unei autorităţi superioare”, relatează Reuters.

Citește și: Pro România, lovitură sub centură pentru USR: mutarea ar putea duce la dizolvarea partidului/ DOCUMENT

Trupe echipate cu măşti de gaz au aruncat apoi corpul în petrol şi l-au incendiat, a declarat armata sudului.

„Armata noastră condamnă cu tărie o astfel de atrocitate şi solicită cu tărie Coreea de Nord să ofere explicaţii şi să-i pedepsească pe cei ce sunt responsabili", a declarat generalul Ahn Young-ho.

Comandantul militar american din Coreea de Sud a declarat luna aceasta că trupelor nord-coreene li s-a dat „ordin de tragere” pentru a preveni intrarea coronavirusului în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.