Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noile revendicări ale Rusiei pentru a opri războiul din Ucraina: 'Condițiile le considerăm minime!'

ZF
Serghei Lavrov

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și-a exprimat speranța că „operațiunea specială rusă” în Ucraina se va încheia cu semnarea unor documente, care să abordeze chestiunile privind statutul neutru al Ucrainei, securitatea și legea privind limba rusă.

„În ceea ce privește dialogul intra-ucrainean, probabil că aceasta este încă treaba ucrainenilor. După ce operațiunea noastră se va finaliza și se va încheia, sper, cu semnarea unor documente cuprinzătoare pe problemele pe care le-am menționat - problemele de securitate. , statutul neutru al Ucrainei cu garanții ale siguranței acesteia. Și, bineînțeles, aducerea cadrului legislativ privind limba rusă, învățământul rus și mass-media rusă într-o normă civilizată ", a spus el sâmbătă, informează TASS.

Vezi și: Reacția NATO după ce Rusia a folosit racheta hipersonică: 'Dispunem de un sistem foarte sofisticat de apărare anti-rachetă'

Lavrov a adăugat că se poate simți cum Washingtonul pune presiune asupra delegației ucrainene în negocierile cu Rusia.

„[Președintele ucrainean Volodimir] Zelensky a propus negocieri, a fost de acord președintele nostru. Negocierile sunt în desfășurare, deși delegația ucraineană, în general, le-a început cu deservirea unui număr, apoi dialogul s-a îmbunătățit, deși se simte constant că delegația ucraineană este 'ținut de mână', cel mai probabil, americanii, nepermițând să fie de acord cu acele cerințe pe care le consider absolut minime. Cu toate acestea, procesul este în derulare”, a spus ministrul.

Vezi și: Rusia susține că a distrus centre de informații radio și electronice din sudul Ucrainei, anunță CNN .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.