Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noile sporturi pentru Jocurile Olimpice din 2028, de la Los Angeles, vor fi anunţate pe 8 septembrie

digisport.ro
jocuri olimpice

O decizie în privinţa noilor sporturi care vor fi adăugate programului Jocurilor Olimpice de vară din 2028 de la Los Angeles va fi luată săptămâna viitoare, a declarat o sursă, joi, pentru Reuters, potrivit Agerpres.

Comitetul Internaţional Olimpic a anunţat săptămâna aceasta că o reuniune a Comitetului său Executiv va avea loc pe 9 septembrie, când, potrivit sursei, se va lua o decizie în privinţa programului LA28.

Sesiunea CIO va ratifica decizia la reuniunea din 15-17 octombrie, de la Mumbai.

Comitetul Executiv al CIO este format din preşedintele Thomas Bach, patru vicepreşedinţi şi zece membri, în timp ce Sesiunea CIO reprezintă Adunarea Generală a membrilor forului olimpic.

CIO a precizat că responsabilitatea de a propune noi sporturi pentru programul olimpic revine Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice. Apoi, propunerile sunt discutate în Comisia pentru programul olimpic şi trimise Comitetului Executiv, care supune propunerile votului Sesiunii CIO.

Nouă sporturi speră să fie incluse în programul LA28, flag fotbal, karate, kickboxing, baseball-softball, lacrosse, breakdancing, squash, motorsport şi cricket. Dintre acestea, karate şi baseball-softball au făcut parte şi din programul Jocurilor de la Tokyo 2020.

Dacă vor fi incluse, prezenţa lor va fi asigurată doar la o ediţie a Jocurilor.

Pentru JO de la Paris, de anul viitor, organizatorii au inclus ca sporturi adiţionale breakdancing, escalada sportivă, skateboarding şi surfing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.