Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nominalizații pentru sportivul anului la Laureus Sport Awards

facebook.com
Laureus Sport Awards 2024

Jucătorul de tenis Novak Djokovici, fotbalistul Lionel Messi şi campionul mondial de Formula 1 Max Verstappen au fost nominalizaţi pentru premiile Laureus Sport Awards 2024, care îi onorează şi pe campionii mondiali de fotbal feminin din Spania, potrivit news.ro.

Sârbul Djokovic, deţinătorul recordului de titluri de Grand Slam (24), Messi, campion mondial cu Argentina în 2022, şi Verstappen, campion mondial de Formula 1 pentru a treia oară consecutiv, vor concura la categoria "Sportivul anului" în cadrul ceremoniei care va avea loc la Madrid, pe 22 aprilie.

Campionul mondial la săritura cu prăjina Armand Duplantis, campionul mondial la 100 de metri Noah Lyles şi atacantul norvegian al echipei Manchester City, Erling Haaland, sunt ceilalţi nominalizaţi, aleşi de un juriu format din 1.300 de jurnalişti sportivi.

La feminin, campioana mondială spaniolă şi câştigătoarea Balonului de Aur 2023, Aitana Bonmati, este favorită la categoria Sportiva anului. Mai sunt nominalizate Iga Swiatek (tenis), Faith Kipyegon (atletism), Shericka Jackson (atletism), Sha'Carri Richardson (atletism), Mikaela Shiffrin (schi).

Naţionala Spaniei, care tocmai s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris şi în finala Ligii Naţiunilor, este una dintre pretendentele la titlul de echipa anului, alături de Manchester City, autoarea unei triple istorice (Premier League, Cupa Angliei şi Liga Campionilor).

Jude Bellingham, atacantul englez al lui Real Madrid, a fost numit printre revelaţiile anului, alături de jucătoarea Barcelonei, Salma Paralluelo.

Atacantul Borussia Dortmund, Sébastien Haller, care a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni cu Coasta de Fildeş după ce a învins cancerul, este favorit la categoria Revenirea anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.