Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nord-coreeanul expulzat din Malaezia neagă implicarea în uciderea lui Kim Jong-nam

www.dailymail.co.uk
Kim Jong Nam

Cetăţeanul nord-coreean eliberat vineri după ce fusese arestat în ancheta privind asasinarea la Kuala Lumpur, pe 13 februarie, a fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un a acuzat guvernul malaezian că l-a arestat fără a deţine dovezi, transmite DPA.

Ri Jong-chol, eliberat vineri din lipsă de probă şi expulzat din Malaezia, s-a adresat presei în faţa ambasadei Coreii de Nord la Beijing, scrie agerpres.ro.

Autorităţile malaeziene au încercat să-l facă să recunoască implicarea sa în asasinarea lui Kim Jong-nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, folosind 'probe fabricate' şi l-au ameninţat că îi vor ucide familia, potrivit declaraţiei făcute de Ri în faţa reporterilor.

Ri Jong-chol s-a aflat în detenţie aproape două săptămâni, fiind eliberat vineri.

Fratele lui Kim Jong Un a fost otrăvit cu un puternic agent neurotoxic, VX, considerat a fi o armă chimică de distrugere în masă.

Două femei, o indoneziană şi o vietnameză, suspectate că au administrat substanţa, au fost inculpate miercuri de justiţia malaeziană.

În paralel, Malaezia a anulat un acord încheiat cu Phenianul privind scutirea reciprocă de vize pentru cetăţenii lor, în contextul unei tot mai mari tensiuni diplomatice, conform agenţiei malaeziene de presă Bernama.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.