Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nord-coreenii mai arestează un american, SUA poartă un dialog neoficial cu Coreea de Nord

thenolank.com
coreea de nord vs SUA

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a declarat duminică agenţiei de presă sud-coreene Yonhap că Washingtonul este la curent cu informaţiile difuzate în cursul aceleiaşi zile de agenţia de presă nord-coreeană KCNA, potrivit cărora încă un cetăţean american, pe nume Kim Hak-song, a fost arestat în Coreea de Nord pentru "acte ostile" neprecizate. Acesta ar fi lucrat la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie din Phenian, relatează agerpres.

Securitatea cetăţenilor americani este una din priorităţile cele mai înalte ale departamentului de stat, iar când apar informaţii despre arestarea unui american de către nord-coreeni, "conlucrăm cu ambasada de la Phenian a Suediei, care acţionează ca putere protectoare a Statelor Unite în Coreea de Nord", a arătat purtătorul de cuvânt, care a refuzat să facă orice alte comentarii "din motive de confidenţialitate". 

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a anunţat arestarea, pe 22 aprilie, a unui alt cetăţean al SUA, Kim Sang-dok, cadru didactic la aceeaşi universitate, pentru "comiterea unor acte criminale de ostilitate cu intenţia de a răsturna" regimul nord-coreean. 

În Coreea de Nord mai sunt deţinuţi în prezent americanii Otto Warmbier, student, şi Kim Dong-chul, de origine coreeană, în vârstă de 63 de ani. 

Departamentul de Stat american a reacţionat duminică şi la ştirile potrivit cărora un diplomat nord-coreean se va întâlni cu oficialităţi din Statele Unite afirmând că întâlniri neoficiale au loc frecvent, fără a implica guvernul SUA, transmite Yonhap. 

Presa din Japonia a relatat că directorul general Choe Son-hui din ministerul de externe nord-coreean călătoreşte prin Beijing spre Europa, pentru a se întâlni cu oficialităţi americane neidentificate. 

Un oficial al Departamentului de Stat a afirmat că "întâlniri pe canalul al doilea au loc frecvent pe diverse subiecte în întreaga lume şi au loc independent de implicarea guvernului SUA".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.