Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nord-coreenii nu erau pregătiți pentru întâlnirea cu Mike Pompeo, afirmă Nikki Haley

mike pompeo

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a afirmat joi că nord-coreenii "nu erau pregătiţi" pentru întâlnirea prevăzută în această săptămână şi amânată în ultimul moment între un colaborator apropiat al lui Kim Jong Un şi secretarul de stat american, Mike Pompeo, transmite AFP preluată de Agerpres

Şeful diplomaţiei americane trebuia să se întâlnească joi la New York cu Kim Yong Chol, unul dintre cei mai înalţi demnitari nord-coreeni, pentru a continua negocierile asupra denuclearizării Peninsulei Coreene. Întrevederea a fost amânat însă în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în plină seară electorală americană, fără vreun motiv avansat oficial.

"Coreea de Nord a spus că are nevoie să amâne" întâlnirea, le-a declarat jurnaliştilor Nikki Haley la sediul ONU din New York. "Nu cred că a fost vreo problemă majoră oarecare", a adăugat ea.

"Au amânat întrevederea pentru că nu erau pregătiţi", a mai spus ambasadoarea americană, care se va retrage din funcţie la sfârşitul anului. "Vom continua să fim pregătiţi să discutăm", a subliniat diplomata.

Întrebat cu o zi înainte într-o conferinţă de presă la Casa Albă, preşedintele american, Donald Trump, nu a oferit explicaţii în legătură cu motivul amânării.

"Ne vom întâlni în altă zi. Suntem mulţumiţi cum merg lucrurile cu Coreea de Nord", a ţinut el să menţioneze.

Mike Pompeo urma să profite de această întâlnire pentru a încerca să obţină progrese concrete în dosarul dificil al dezarmării nucleare şi să pregătească un nou summit Trump-Kim.

Noua întâlnire la vârf, după prima, istorică, din iunie la Singapore, va avea loc "la începutul anului viitor", a promis liderul administraţiei de la Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.